Νέα παράνομη Navtex απο τους Τούρκους…

ορουκ
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε παράταση της παράνομης Navtex προχώρησε η Τουρκία, σε μια ακόμη κίνηση όξυνσης της ήδη τεταμένης κατάστασης στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Τουρκία (Navtex station Αττάλειας) εξέδωσε νέα παράνομη Navtex για το ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» για την ίδια περιοχή που περιγραφόταν στην προηγούμενη παράνομη Νavtex, με ισχύ μέχρι τις 27 Αυγούστου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το «Oruc Reis» πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με νοτιοδυτική  κατεύθυνση  και εντός  της προηγούμενης παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής Navtex, η ισχύς της οποίας έληγε τα μεσάνυκτα. Συνοδεύεται  από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού, και παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κυβερνητικά στελέχη, σε ότι αφορά την παραπάνω παράταση, αναφέρουν τα εξής :

«Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο οτι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια».

Εκτιμάται ότι πρόκειται για προσπάθεια του Ερντογάν να αυξήσει την πίεση προς την ελληνική πλευρά, ενόψει της ψήφισης την Τετάρτη της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας για την τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ και ενόψει της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας σε Ελλάδα και Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάας φτάνει την Τρίτη στην Αθήνα για συνομιλίες με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Άγκυρα για συνομιλίες με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.