Ενημέρωση απο τον κ Τσιόδρα: 207 τα νέα κρούσματα…

Tsiodras hardalias aug 4 681x384
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ενημέρωση σήμερα ,απο τον Σωτήρη Τσιόδρα    για τον κορωναϊο  μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων λίγο μετά τις ανακοινώσεις για την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων και ενώ μετράμε ήδη πολλά θύματα κορονοϊού σε οίκους ευγηρίας απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε μια ανασκόπηση των κρουσμάτων του Αυγούστου λέγοντας ότι δυστυχώς καταγράφηκαν πολλοί θάνατοι και αναφερόμενος στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι είπε ότι δυστυχώς εκεί έχουν καταγραφεί 21 θάνατοι.

Για το εμβόλιο είπε ότι επιζητούμε σαν ανθρωπότητα ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο και αναμένονται αποτελέσματα μέσα στον Οκτώβριο από τις μελέτες. Ζήτησε να μην υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση για το εμβόλιο και πρόσθεσε ότι η ΕΕ στηρίζει προσπάθειες για ισότιμη κατανομή τους σε όλες τις χώρες.

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε τα νεότερα από την πανδημία, ενώ όπως είπε από τα 206 νέα κρούσματα, τα 97 καταγράφοντα στην Αττική και ακόμη 29 στη Θεσσαλονίκη. «Από την 1η Ιανουαρίου ως σήμερα έχουν ελεγχθεί 96.346 δείγματα εκ των οποίων το 1.46% είναι θετικό στον κορωνοϊού» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Τσιόδρας: «Μας ανησυχούν επιδημίες σε κλειστές δομές»
Κλείνοντας ο Αύγουστος, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα από τα 5.730 κρούσματα, τα 4.810 κρούσματα ήταν εγχώρια και τα υπόλοιπα εισαγόμενα. Όπως εξήγησε, το 67% των εγχώριων μολύνσεων ανέφερε στενή επαφή με βεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Επιπλέον, 681 από αυτά ήταν μέρος σημαντικών συρροών σε επαγγελματικούς χώρους (όπως το εργοστάσιο κρέατος στην Καβάλα) και κοσμικά γεγονότα (γάμοι σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη).
«Μας ανησυχούν επιδημίες σε κλειστές δομές» σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, αναφερόμενος ειδικά στα γηροκομεία, καθώς τέσσερις εστίες υπερμετάδοσης ξέσπασαν σε οίκους ευγηρίας μέσα στον Αύγουστο. Όπως είπε, 137 νέα κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί σε κλειστές δομές σε ενοίκους και προσωπικό και δυστυχώς είχαμε αρκετούς θανάτους. «Μόνο σε μια δομή είχαμε 21 θανάτους» είπε ο λοιμωξιολόγος.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.