Πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών…

Nosokomeiakoi giatroi
Facebook
Twitter
LinkedIn
Πανελλαδική  24ωρη απεργία κήρυξε  η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και στη συνέχεια συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι μπροστά στο Υπουργείο Υγείας.
Τους τομεάρχες των κομμάτων κάλεσε για ενημέρωση ο υπουργός Β. Κικίλιας.

Για «τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές» κάνουν λόγο οι γιατροί στα νοσοκομεία, οι οποίοι ενώνουν τις φωνές, καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει την εξάπλωσή της στη χώρα.

Στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που ανακοίνωσε για σήμερα  Πέμπτη,   οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι «με “φιέστες“, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ψέματα δεν θωρακίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας».

Μεταξύ άλλων, η ΟΕΝΓΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για «μέτρα ακορντεόν» που δεν αντιμετωπίζουν τις ανάγκες «που συνεχώς αυξάνονται», ενώ αποδομεί όσα ισχυρίζεται το Μαξίμου για αύξηση των κλινών ΜΕΘ:

«”Ο διπλασιασμός των κρεβατιών ΜΕΘ” για τον οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση αποδεικνύεται “φύκια για μεταξωτές κορδέλες“. Απόδειξη: αντί για αύξηση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ έχουμε μείωση σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας», υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ (ακολουθεί παρακάτω).

Καταλήγοντας, οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας των πολιτών και για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

 Η κινητοποίηση των γιατρών έρχεται τη στιγμή που αυξάνεται η ανησυχία για έλλειψη κλινών ΜΕΘ λόγω των πολλών καθημερινών κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.