Οι κυρώσεις στην Τουρκία βαφτίσθηκαν εργαλεία…Και να δούμε, και εφ’ όσον, και άν…

720 236979 344b45d6cd 932d63e75e387961
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι «27» μετά από 9 ώρες διαβουλεύσεων συμφώνησαν λίγο πριν από τις 2:00 τα ξημερώματα για το προσχέδιο συμπερασμάτων, για «τον τρόπο αντιμετώπισης της Τουρκίας».

Εκτός από την Τουρκία, αποφασίστηκε και το πλάνο με τις πιθανές κυρώσεις για τη Λευκορωσία, με αφορμή τις προεδρικές εκλογές της χώρας, όπου ο Αλεξάντερ Λουκασένκο επανεκλέχθηκε κάτω από την έντονη αμφισβήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η Σύνοδος θα συνεχίσει τη συνεδρίασή της το πρωί στις 10:30 ώρα Ελλάδας.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προχώρησαν σε συνέντευξη Τύπου, όπου απέφυγαν μεν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «κυρώσεις» για την Τουρκία, ωστόσο χρησιμοποίησαν τη λέξη «εργαλεία», επισημαίνοντας πως υπάρχουν στο τραπέζι και, αν επιβάλλεται, «θα χρησιμοποιηθούν».
O Μισέλ μάλιστα, όπως αναφέρει το Politico, τόνισε πως η ΕΕ με τη στάση της προειδοποιεί την Τουρκία να μειώσει την ένταση ώστε να μην υπάρξουν κυρώσεις, αλλά σημείωσε πως η Ευρώπη είναι έτοιμη να ξεκινήσει έναν νέο πολιτικό διάλογο και πως οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για τη σχέση των δύο πλευρών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.