Διαδικτυακή εκδήλωση για την σεξουαλική κακοποίηση από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Image
Facebook
Twitter
LinkedIn
  • Πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε την αποκάλυψη περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης – παρενόχλησης; Πώς μπορεί να παρέμβει η ΕΕ για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων;

  • Ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, την Σοφία Μπεκατώρου, την Έλενα Κουντουρά, την Ελίζα Βόζεμπεργκ και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για την σεξουαλική κακοποίηση – παρενόχληση στους χώρους του αθλητισμού, του πολιτισμού και της καθημερινότητας.

  • Θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στις 16.00, και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας της Ευρωομάδας  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Facebook.

Διαδικτυακή εκδήλωση για την σεξουαλική κακοποίηση – παρενόχληση στους χώρους του αθλητισμού, της εργασίας, του πολιτισμού και της καθημερινότητας με την εκδήλωση φαινομένων βίας και μέσα στην οικογένεια, διοργανώνει η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αύριο Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στις 16.00.

Με αφορμή τις πρόσφατες συγκλονιστικές καταγγελίες, οι οποίες έχουν δημοσιοποιηθεί από τα θύματα της κακοποίησης και απασχολούν πλέον και την ελληνική Δικαιοσύνη, η εκδήλωση – συζήτηση έχει στόχο να διερευνήσει τρόπους ενθάρρυνσης της αποκάλυψης τέτοιων περιστατικών, αλλά και της θεσμικής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Στην εκδήλωση θα παρέμβει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και αρμόδιος για θέματα Ισότητας των Φύλων και Διαφορετικότητας, Δημήτρης Παπαδημούλης, καθώς και η αθλήτρια που «άνοιξε» τον κύκλο των καταγγελιών, η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Για όλα αυτά τα φαινόμενα συζητούν η αρμόδια για θέματα Ισότητας, μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έλενα Κουντουρά με την Ευρωβουλευτή της ΝΔ και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων, Ελίζα Βόζεμπεργκ και την πρώην Υπουργό και Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στη συζήτηση θα παρέμβουν και τρεις σημαντικοί δημοσιογράφοι, η Αναστασία Γιάμαλη (Kontra Channel, Real FM), η Ματρώνη Δικαιάκου (Τηλεόραση της Βουλής) και ο Νίκος Παπαδογιάννης (gazzetta.gr, Documento, Overfm), οι οποίοι θα απαιτήσουν απαντήσεις για όσα συμβαίνουν στους ευαίσθητους αυτούς χώρους και για τους τρόπους που μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα.

Η συζήτηση θα προβληθεί ζωντανά μέσω Facebook στις παρακάτω σελίδες:

(https://www.facebook.com/papadimoulis)

Την ώρα της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα ερωτήσεων μέσω των σελίδων του Facebook που θα προβάλλουν ζωντανά τη συζήτηση.

Μπορείτε να βρείτε το event της εκδήλωσης εδώ:

https://www.facebook.com/events/416660706324337/

 

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.