Η υπουργός Λίνα Μενδώνη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά-υπόμνημα στην Εισαγγελία…

Lina mendoni
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μετά το σάλο αποκαλύψεων, τις καταγγελίες σοκ και τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί για βιασμούς ανηλίκων στο χώρο του θεάτρου, η Λίνα Μενδώνη κατέθεσε σήμερα το πρωί μηνυτήρια αναφορά-υπόμνημα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Η Λίνα Μενδώνη ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.

Εν τω μεταξύ σε συνέντευξη τύπου  η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απαντά πρώτη φορά στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

«Ήρθε η ώρα να σπάσει η σιωπή. Να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό. Να μην ανεχτούμε να υπάρξουν άλλα θύματα.

Στο υπουργείο Πολιτισμού είναι δεδομένο ότι όπου χρειαστεί θα ανανεωθεί το θεσμικό πλαίσιο και θα μπουν κανόνες που θα καθορίζουν με ακρίβεια τις διευθυντικές θέσεις.

Δεν έχει κανείς το ελευθέρας να κατακεραυνώνει κανενός την προσωπικότητα.

Έχω προτείνει να υπάρξει αναγνώριση των καλλιτεχνικών σχολών. Πρέπει να δούμε με έναν διαφορετικό τρόπο τις εργασιακές σχέσεις» ανέφερε η υπουργός.

Προσωπικός μου φίλος ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ. Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο κ. Λγινάδης έχει μια σχέση αδιάληπτη με το Εθνικό Θέατρο.

Ο πρωταγωνίστρια του στις Πέρσες ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.