Δολοφονία Μπερδέση: Το μεγάλο ξεκαθάρισμα του οργανωμένου εγκλήματος και οι τέσσερις εκτελέσεις

Uofmr1622473161680
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι δράστες έκαψαν το αυτοκίνητο διαφυγής και το όπλο που χρησιμοποίησαν σε κοντινή απόσταση για να σβήσουν τα ίχνη τους και έφυγαν από το νησί με σκάφος

«Φωτιά» έχουν πάρει τα πιστόλια των μελών του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς η δολοφονία του Τάσου Μπερδέση πρωί της Δευτέρας έξω από γυμναστήριο στη Βάρη, ήταν η τέταρτη κατά σειρά που σημειώνεται από τις 9 Απριλίου μέχρι σήμερα.

Την ώρα λοιπόν που στην ΕΛ.ΑΣ μεταφέρουν φακέλους στην εισαγγελία με άτομα που έχουν απασχολήσει για εγκληματικές ενέργειες, οι αντίπαλες ομάδες των «νονών» πραγματοποιούν εκκαθαριστικές ενέργειες, αδιαφορώντας για την παρουσία πολιτών στις σκηνές των εκτελέσεων. Το απόγευμα της Κυριακής 30 Μάιου, ένα άτομο εκτέλεσε τον 32χρονο Άρη, μέσα σε καφετέρια στα Σεπόλια. Παρόντες στο περιστατικό ήταν δέκα τουλάχιστον άτομα, με τον εκτελεστή να «γαζώνει» το θύμα του με 8 σφαίρες

Ήταν η τέταρτη φορά που είχαν επιχειρήσει να τον σκοτώσουν. Μόλις δεκαπέντε ημέρες πριν, στις 16 Μαΐου, άγνωστοι εκτέλεσαν τον 58χρονο πρώην πυγμάχο, γνωστό με το προσωνύμιο «Κεφάλας» έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση. Η ενέργεια αποδόθηκε από την ασφάλεια σε συμβόλαιο θανάτου μεταξύ ανθρώπων της νύχτας. Οι δράστες πλησίασαν τον 58χρονο ενώ επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και τον πυροβόλησαν εξ’ επαφής σε κεφάλι και σώμα, σκοτώνοντας τον ακαριαία. Εν ψυχρώ εκτέλεσαν και τον Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο στις 7 Μαΐου. Οι δράστες «γάζωσαν» τον 54χρονο άνδρα ενώ βρισκόταν μέσα στο γραφείο του.

Οι δράστες έκαψαν το αυτοκίνητο διαφυγής και το όπλο που χρησιμοποίησαν σε κοντινή απόσταση για να σβήσουν τα ίχνη τους και έφυγαν από το νησί με σκάφος. Ο Κορφιάτης είχε γίνει στόχος και τον Ιούνιο του 2020 με τους δράστες τότε να πυροβολούν το όχημα που επέβαινε με την σύζυγό του, τραυματίζοντας αυτόν και σκοτώνοντας την 37χρονη γυναίκα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.