Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μεσσάλας

Image 8 768x461
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο αγαπημένος  ηθοποιός και σκηνοθέτης  Γιώργος Μεσσάλας έφυγε σήμερα απο τη ζωή σ΄ηλικία 79 ετών Τους τελευταίους μήνες έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

 

Γεννήθηκε στο  Αιγάλεω το 1942 σπουδασε στη Δραματική Σχολή και πρωτοεμαφανίσθηκε στο Θέατρο με το έργο ”Του φτωχού τ΄αρνί ”με τον θίασο της Αλίκης Βουγιουκλάκη Δημήτρη Παπαμιχαήλ σε σκηνοθεσία Κωστή Μιχαηλίδη στο Οέατρο Κοτοπούλη.  Με το «Προσκήνιο» του Αλέξη Σολομού διακριθηκε στο ρόλο του μουσικοδιδάσκαλου στον ”Αρχοντοχωριάτη” του Μολιέρου στο θέατρο Βρετάνια.. Ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς   «Ο κοριός» του  Μαγιακόφσκι (1969), «Σαν περάσουν πέντε χρόνια» του   Λόρκα, «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν» του  Μπρέχτ.

Το  1973 ίδρυσε το «Μοντέρνο Θέατρο» και σκηνοθέτησε τη σάτιρα του Α. Ουέσκερ «Τα πατατάκια», ενώ το  1974  σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο έργο «Νύχτα δολοφόνων».

Ερμήνευσε κλασικό ρεπερτόριο ενώ σκηνοθέτησε  στην αρχή δίπλα στον μεγάλο μας ηθοποιό και σκηνοθέτη Αλέξη Μινωτή  παραστάσεις στο  Εθνικό Θέατρο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο Λυκαβηττό, στο Ελεύθερο Θέατρο ,  και σε περιοδείες  σε όλη τη χώρα.

Από το1992  έως το 2012 στεγάστηκε επαγγελματικά στο θέατρο «Αλκυονίδα», το οποίο διατηρούσε και παιδική σκηνή. Η δραστηριότητα του θεάτρου έπαυσε για οικονομικούς λόγους.

, Οταν ο Αλέξης  Μινωτής   ανέλαβε γενικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου επί μία δεκαετία (1974-1984)ο Γιώργος Μεσσάλας ήταν κοντά του και ως ηθοποιός και ως βοηθός σκηνοθέτη.  Ο Μινωτής μέσω της διαθήκης του κληροδότησε στο Μεσσάλα δεκαεπτά μπαούλα με όλα τα θεατρικά κοστούμια του

Υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη του Αλ. Σολωμού και πήρε μέρος σε όλες τις μεγάλες περιοδείες του Εθνικού Θεάτρου σ το εξωτερικό..

Ο Γιώργος Μεσσάλας ήταν παντρεμένος με τη Ντένη Μεσσάλα κι έχει ένα γιο, τον Αλέξη.

Η επιστήθια φίλη του και  πρωταγωνίστρια Ολγα Πολίτου  σε πολλά έργα που είχε ανεβάσει στην Αλκυονίδα έμαθε την είδηση του θανάτου του στην πρόβα του έργου που θα ανέβει  την Κυριακή στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βρυλήσσια .Αν και ήξερε για την ασθένειά του πιστευε οτι θα το ξεπεράσει.

Στο άκουσμα της είδησης απο το ”Νιου πόστ” έμεινε σιωπηλή για λίγα δευτερόλεπτα και μετά εμφανώς συγκινημένη μας ρώτησε που είναι η Ντέννη ; Δεν το πιστεύω οτι δεν τα κατάφερε.Αχ Γιώργο τα γέλια μας ακο’υγονται ακόμη στους τοίχους της Αλκυονίδας.Κάθε δυσκολία δική μου η δική του τις ξεπερνούσαμε σαρκάζοντας το πρόβλημα όποιο και να ήτανε.Εχασα ενα φίλο αδελφικό και το θέατρο  έχασε έναν σπουδαίο θεαράνθρωπο!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.