Κίνημα συμπαράστασης για τους διανομείς στην εταιρεία efood!

ef erider generic fb 2 3
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το μεγάλο κίνημα συμπαράστασης στους εργαζομένους στην εταιρεία efood ανέδειξε μια επιχείρηση σκληρών ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Τώρα οι διανομείς κλιμακώνουν τη δράση τους, διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Μετά την πολιτική κόντρα και την οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κυβέρνηση αναγκάστηκε να συρθεί πίσω από τις εξελίξεις βάζοντας σε κίνηση το παροπλισμένο εδώ και χρόνια Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Τώρα, ωστόσο, ήρθε η ώρα οι διανομείς να διεκδικήσουν ακόμη πιο δυναμικά τα δικαιώματά τους με το ΣΒΕΟΔ να καλεί σε στάση εργασίας την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, και μοτοπορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Το σωματεία, ανάμεσα σε άλλα, τονίζει στην ανακοίνωσή του: Καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισσες ανεξαιρέτως εργασιακού καθεστώτος (και μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους) να στηρίξουν τη στάση εργασίας. Γιατί το συμφέρον όλων είναι κοινό και η πραγματικότητα αποκαλύπτει, ότι όσο ο χρόνος περνάει και το απεχθές καθεστώς της δουλειάς με το κομμάτι δείχνει το αληθινό του πρόσωπο, τόσο οι συνάδελφοι σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, διεκδικούν τον πραγματικό χαρακτήρα της εργασίας τους, που δεν είναι άλλος από την εξαρτημένη εργασία, με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.