Τήνος: Υπο έλεγχο η φωτιά στο νησί της Παναγίας

Ddd 3 e1534188444812
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά στο νησί. Ομως  λόγω των θυελλωδών ανέμων ακόμη και μετά την κατάσβεσή της  υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι αναζωπύρωσης και οι δυνάμεις   παρέμειναν   επί ποδός όλη τη νύχτα.

Η φωτιά  ξέσπασε το απόγευμα  του Σαββατου στον παραλιακό οικισμό Αγ. Πόρτο στην Τήνο και απείλησε τρεις οικισμούς .

Οι ισχυροί Βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αποτέλεσαν το βασικό εμπόδιο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής να ελέγξει το μέτωπο. Από την αρχή στην κατάσβεση συμμετείχαν οι τοπικές δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος με πέντε οχήματα και δέκα άνδρες, καθώς και υδροφόρες του δήμου αλλά και κάτοικοι του νησιού με ιδιωτικά οχήματα.Νωρίτερα, είχε δοθεί προληπτικά εντολή εκκένωσης σε τρεις οικισμούς, Φερό, Λυχναφτιά και Αγία Βαρβάρα, καθώς η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη.

Στην Άνδρο δόθηκε εντολή να μεταβούν και δυνάμεις της πυροσβεστικής από την Αττική, όπως και κλιμάκια για την αντιμετώπιση περιπτώσεων εμπρησμών.Λίγο πριν τις 8 το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά, ωστόσο, λόγω των θυελλωδών ανέμων ακόμη και μετά την κατάσβεσή της θα υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι αναζωπύρωσης και οι δυνάμεις θα παραμένουν επί ποδός όλη τη νύχτα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.