Απαγωγή Ντράφι tiger kidnapping (απαγωγή της τίγρεως).

Apagogi ntrafi synthesi2912
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Μάλλον μιλάμε για tiger kidnapping (απαγωγή της τίγρεως). Απαγωγή λίγων ωρών. Δεν φαίνονται επαγγελματίες, αλλά γι’ αυτόν το λόγο είναι και επικίνδυνοι. Είναι λίγο παράξενο ότι η είδηση της απαγωγής γνωστοποιήθηκε άμεσα, αλλά παρόλα αυτά, μετά από λίγες ώρες, προέβαλαν τις οικονομικές αξιώσεις τους προς τον αδελφό τού ομήρου και έστειλαν φωτογραφίες του. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για λύτρα ή “οφειλές”», αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση απαγωγής ιδιοκτήτη επιχείρησης εμπορίας ανταλλακτικών.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει το τελευταίο στίγμα του κινητού του τηλεφώνου, ωστόσο δεν έχουν εντοπίσει ακόμη το αυτοκίνητό του, που δεν αποκλείουν να πήραν μαζί τους οι δράστες. Παράλληλα αναζητούν πληροφορίες για το ενδεχόμενο απειλών, πιθανά οικονομικά ανοίγματα και διασυνδέσεις, από τις οποίες θα μπορούσαν να προέρχονται οι απαγωγείς.

Την ίδια ώρα, έχουν ανασύρει το φάκελο της αιματηρής απόπειρας ληστείας που είχε εξελιχθεί στις 7 Αυγούστου 2020, όταν οι επίδοξοι ληστές είχαν τραυματίσει με πιστόλι τον αδελφό τού ομήρου, όταν εκείνος είχε αντιδράσει στις προθέσεις τους.

Ο επιχειρηματίας, το βράδυ της Τρίτης, έτρωγε σε ταβέρνα στο Ιλιον, ανεβάζοντας μάλιστα βιντεοληπτικό υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα είχε αναχωρήσει και κινούνταν προς το σπίτι του, στο Ντράφι. Μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο με μια φίλη του, όταν ξαφνικά η γυναίκα άκουσε οχλαγωγία, κάποια έκκληση για βοήθεια και την τηλεφωνική σύνδεση να διακόπτεται ξαφνικά. Επικοινώνησε με φίλο του επιχειρηματία, ο οποίος προσπάθησε και εκείνος ναμιλήσει μαζί του, χωρίς όμως αποτέλεσμα, και στη συνέχεια ενημέρωσε την Αστυνομία.

Την υπόθεση ανέλαβαν αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκαν δύο καμένα οχήματα, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στην περιοχή Φοίνικας στα Σπάτα, τα οποία εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκαν από τους απαγωγείς.

Μερικές ώρες αργότερα, οι δράστες φαίνεται να επικοινώνησαν με μηνύματα, μέσω εφαρμογής, με τον αδελφό τού ομήρου, εκφράζοντας οικονομικές απαιτήσεις που έφθαναν κοντά στα 2.000.000 ευρώ, ενώ έστειλαν και φωτογραφίες του θύματος, που ήταν δεμένο χειροπόδαρα, ως πειστήριο πως ήταν ζωντανός.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί προβαίνουν σε μια χαρτογράφηση όλων των πιθανών διαδρομών που μπορεί να ακολούθησε ο επιχειρηματίας από το Ιλιον προς το Ντράφι, αναζητώντας υλικό από κάμερες. Εκτιμούν ότι οι δράστες μπορεί να έδρασαν σε δύο ομάδες, με τη μία να παρακολουθεί το θύμα, και την «εκτελεστική», που ειδοποιήθηκε από την πρώτη για το χρόνο μετακίνησης και το δρομολόγιο που ακολουθούσε, προκειμένου να υλοποιήσουν το σχέδιο της απαγωγής. Εκτός από την αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από ύποπτες κινήσεις οχημάτων που ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιήσει οι δράστες, οι αστυνομικοί θα προβούν και σε ένα «σάρωμα» των επικοινωνιών αναζητώντας και από εκεί ύποπτες τηλεφωνικές συνδέσεις που εξέπεμπαν κρίσιμα χρονικά διαστήματα

Πηγή: Ελ.Τύπος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.