Οι Ρώσοι πολιορκούν το Τσέρνομπιλ

Chernobyl,nuclear,power,plant,cooling,tower,,abandoned,city,pripyat,,chernobyl
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα να καταλάβουν το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

Σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας νωρίτερα επιβεβαίωσε πως ρωσικές δυνάμεις έφτασαν στη ζώνη του Τσερνόμπιλ, με κίνηση προς την κατεύθυνση της Λευκορωσίας.

«Ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ. Οι δυνάμεις μας δίνουν τις ζωές τους για να αποφύγουμε την επανάληψη μιας τραγωδίας σαν εκείνης του 1986» είπε.

Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στον χώρο αποθήκευσης των πυρηνικών αποβλήτων στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, επικαλούμενο τον σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών Αντόν Γκερατσένκο.

“Τα στρατεύματα των εισβολέων εισχώρησαν από τη Λευκορωσία στη ζώνη του εργοστασίου του Τσερνόμπιλ. Τα μέλη της Εθνοφρουράς που προσταεύουν τον χώρο αποθήκευσης προβάλλουν πεισματικά αντίσταση”, έγραψε στο Telegram.

Πηγή:  .iefimerida.gr”

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.