Νύχτα αγωνίας και τρόμου στο Κίεβο

02 24
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία. Ενδείξεις υπάρχουν για αλλαγή στρατηγικής του Βλαντίμιρ Πούτιν στον επιχειρησιακό τομέα, με στόχο να καμφθεί η αντίσταση του ουκρανικού στρατού.

Οι επιθέσεις κατά του πύργου τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο αποκαλύπτουν ότι πλέον συμπεριλαμβάνονται και νευραλγικής σημασίας πολιτικοί στόχοι, ενώ η αιματηρή επίθεση στο Χάρκοβο, με 18 αμάχους νεκρούς, καταδεικνύει την αγριότητα που έχει προσλάβει πλέον ο πόλεμος. Εκρήξεις ακούστηκαν αργά το βράδυ στο Κίεβο, όπου ήχησαν σειρήνες, ενώ νωρίτερα εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε αεροπορική βάση στο Χάρκοβο, όπου φαίνεται ότι επλήγη αποθήκη πυρομαχικών.

 Στη Μελιτόπολη, Ουκρανοί πολίτες μπαίνουν μπροστά στα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα για να σταματήσουν την προέλαση τους. Τον φόβο εντείνουν και οι δορυφορικές εικόνες που αποτυπώνουν μία τεράστια ρωσική φάλαγγα μήκους 65 χλμ να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την καρδιά του ΚιέβουΔύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες στη Μαριούπολη που τελεί υπό τον ασφυκτικό κλοιό των ρωσικών δυνάμεων, με συνεχείς βομβαρδισμούς. Δεδομένης της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή της Μαριούπολης, αλλά και ότι σύμφωνα με ρωσικές ανακοινώσεις θα ανοίξει την Τετάρτη ανθρωπιστικός διάδρομος για έξοδο πολιτών από τη Μαριούπολη προς τα Δυτικά, αποφασίστηκε να εκκενωθεί μέρος του προσωπικού του Γενικού Προξενείου, το σύνολο των δημοσιογράφων που στεγάζονται στους χώρους του Γενικού Προξενείου, καθώς και Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να φύγουν, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στη νότια πόλη Χερσώνα, όμως οι Ουκρανοί ελέγχουν ακόμη το κτήριο της τοπικής διοίκησης, ανέφερε ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, Βαντίμ Ντενισένκο.

Ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να βομβαρδίζει ουκρανικές πόλεις ώστε να καταστεί δυνατή η έναρξη ουσιαστικών συνομιλιών για την κατάπαυση πυρός, καθώς ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών απέφερε ελάχιστη πρόοδο. Ο Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Πηγη ΕΡΤ.γρ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.