”Στην Αγνωστη Νήσο” Ενα Συναρπαστικό βιβλίο της Μαίρης Βασάλου

286196675 440824054072905 8074296556566263235 n
Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΝΗΣΟ ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΑΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ  

Της ζωγράφου Πόπης Παλατιανού

Η Μαίρη Βασάλου με το νέο της βιβλίο “στην άγνωστη νήσο” χαρίζει στον αναγνώστη λογοτεχνική τέρψη.

Μια γοητευτική υπόθεση που κινείται με αριστοτεχνικό τρόπο και συνδέει μακρινές εποχές , οδηγώντας τες στη λύση της πλοκής , κρατώντας πάντα τον αναγνώστη σε αναμονή.

Στοιχεία διαφορετικών εποχών, λαογραφικής και ιστορικής σημασίας , συλλέγονται , τα οποία ανοίγουν την τρίτη διάσταση σε κάθε κεφάλαιο του ιδιαίτερου και γοητευτικού αυτού βιβλίου, ώστε έτσι ο αναγνώστης διευκολύνεται να συμβιώνει νοερά στον χώρο και στον χρόνο .

Πραγματική χαρά ανάγνωσης.

Παρακολουθώντας την κάθοδο προς το άγνωστο της νεαρής γυναίκας που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε δύο εποχές, η συγγραφέας μεταφέρει τον παλμό της καρδιάς της κι έτσι ταυτίζεται με τον δικό μας.

Αυτό μας μεταβιβάζει μαγικά σε όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης.

Πού ήσουν όταν σε περίμενα, προτού ακόμη σε γνωρίσω; 

Σε ποια γη, σε ποια όχθη, σε ποια θάλασσα με περίμενες κι εσύ;

Το μυστήριο υποβόσκει και στην καθημερινότητα της σύγχρονης ηρωίδας. Η αιώνια αγάπη μεταβιβάζει και κληροδοτείται . Μια θάλασσα , η ίδια που περιβάλλει το γνωστό και το άγνωστο νησί – το όραμα και την πραγματικότητα – να παίζει ρόλο αγκαλιάς προστατευτικής για τον χώρο και τον χρόνο, και, είναι άρρηκτα δεμένη με τις ζωές και τα αισθήματα των ηρώων.

Ω, κόσμε, ω, θάλασσα, ω, νήσος μου αγαπημένη και άγνωστη για τους άλλους όσο και για μένα! Δεν έπαψα ποτέ να αναρωτιέμαι: πόσα ακόμη στα βάθη σας έχετε χωμένα μυστικά.

Η Γοητεία της γραφής της συγγραφέως , διευρύνει τους ορίζοντες της φαντασίας και της ψυχής και ενεργεί παράλληλα σαν δίοδος ώστε να δουν οι αναγνώστες με τη δική τους ματιά την άγνωστη νήσο.

Ένα βιβλίο που δεν αφήνεις από τα χέρια σου πριν το τελειώσεις, γιατί , η υπόθεση του και η λογοτεχνική του ποιότητα ,”μαγικά” σε κρατάει.

Πόπη Παλατιανού Ζωγράφος – Αγιογράφος, σινεφίλ και σταθερή φίλη του βιβλίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.