Μπάιντεν για την απαγόρευση των Αμβλώσεων στις ΗΠΑ :«Αναγκάζει τις γυναίκες να μεγαλώσουν το παιδί του βιαστή τους».

Ipa to anotato dikastirio katargei suntagmatiko dikaioma stin amblosi
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η απόφαση του Ανώτατου  Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις ακύρωσε την ιστορική  απόφαση του 1973 – υπόθεση Roe v Wade  -που έδινε το δικαίωμα στις αμερικανίδες να αποφασίζουν για μια ανεπιθύμητη κύηση. Η κάθε Πολιτεία ήταν ελεύθερη να εγκρίνει ή να απαγορεύσει τις αμβλώσεις.

Η απόφαση αυτή δημιούργησε τεράστιες αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο  οχι μόνο  σε γυναικίες οργανώσεις  αλλά μαζί τους συντάσσονται και ξένοι ηγέτες, πολιτικοί και φορείς που ο ένας μετά τον άλλο εκτιμούν ότι η απόφαση συνιστά οπισθοδρόμηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ.

Και ενώ ο Τράμπ μιλάει ”για θέλημα Θεού ΄΄ ο Πρόεδρος  Μπάιντεν απευθύνθηκε στον αμερικάνικο Λαό υποστηρίζοντας

«Η σημερινή απόφαση, από τρεις δικαστές που διορίστηκαν από έναν πρώην πρόεδρο, τον Ντόναλντ Τραμπ, χαλάει την ισορροπία της νομοθεσίας μας. Είναι μια εξτρεμιστική, μια ακραία απόφαση που αναγκάζει τις γυναίκες να μεγαλώσουν το παιδί του βιαστή τους.

Αυτή η απόφαση γυρνάει τη χώρα μας 150 χρόνια πίσω και με σοκάρει. Είναι μια στενάχωρη ημέρα για τη χώρα μας. Μόνο το Κογκρέσο μπορεί να επαναφέρει το δικαίωμα των γυναικών ως ομοσπονδιακό νόμο, για αυτό το φθινόπωρο θα πρέπει όλοι να ψηφίσουμε τους εκπροσώπους που μας εκφράζουν, που εκφράζουν τα δικαιώματα των γυναικών μας», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν και υπενθύμισε ότι δεν μπορεί ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ, να ακυρώσει μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Καλώ για ειρηνικές διαμαρτυρίες. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή. Γνωρίζω ότι οι γυναίκες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Είμαι στο πλάι σας», τόνισε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Τζο Μπάιντεν.

Τόνισε, ότι «αυτοί οι συντηρητικοί δικαστές, που δεν έχουν καμία επαφή με αυτά που ζητάνε οι πολίτες, μετέτρεψαν τις ΗΠΑ σε μια ακραία χώρα μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών της Δύσης. Αυτή, δεν πρέπει να είναι η τελευταία μας λέξη».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

κάθε Πολιτεία ήταν ελεύθερη να εγκρίνει ή να απαγορεύσει τις αμβλώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.