Συμβουλές ψησίματος της γαλοπούλας

Galopoula galopoula 3
Facebook
Twitter
LinkedIn
  1. Για να ψήσετε τη γαλοπούλα ολόκληρη στο φούρνο υπολογίστε 60′ για κάθε κιλό στους 160ο C
  2. Με γέμιση στο φούρνο, υπολογίστε 50′-60′ για κάθε κιλό στους 160ο-180ο C.
  3. Αν ψήνετε τη γαλοπούλα με ενσωματωμένο θερμόμετρο, θα βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί όταν αυτό βγει έξω από το κρέας της. Αλλιώς, τρυπήστε με μια βελόνα του πλεξίματος το στήθος, που είναι το πιο σκληρό μέρος.
  4. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος είναι πολύ σημαντικό να την περιχύνετε με διάφορα υγρά, για να μην ξεραθεί. Μπορείτε να φτιάξετε δική σας μαρινάδα από χυμούς φρούτων και λιωμένο βούτυρο.
  5. Αν δεν την γεμίσετε, μπορείτε να την αλείψετε μέσα και έξω με βούτυρο, με μυρωδικά και να τοποθετήστε στην εσοχή του στήθους ένα πορτοκάλι κομμένο στα δυο. Για περισσότερη γεύση μπορείτε να καλύψετε το στήθος με λωρίδες μπέικον.
  6. Ψήστε τη γαλοπούλα με το στήθος να ακουμπά στον πυθμένα του ταψιού. Με αυτόν τον τρόπο το στήθος δεν θα στεγνώσει πολύ, ή να τη σκεπάσετε με διπλό τουλπάνι, βουτηγμένο σε λιωμένο βούτυρο. Γυρίστε την 30 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο της.
  7. Το κρέας της αρσενικής γαλοπούλας είναι σκληρό και όχι πολύ νόστιμο.
  8. Όσο πιο αργά ξεπαγώσει η κατεψυγμένη γαλοπούλα, τόσο καλλίτερα θα ψηθεί και θα είναι πιο γευστική. Ο πιο υγιεινός τρόπος είναι να παραμείνει 24-36 ώρες πριν στο ψυγείο.
  9. Αν θέλετε να εξαλείψετε την ελαφριά μυρωδιά της, ρίξτε λίγο μπράντι στο εσωτερικό της και ανάψτε το. Αυτό το “άναμμα” θα εξουδετερώσει τη μυρωδιά που δεν σας αρέσει.
  10. Αντί να κλείσετε τη γεμιστή γαλοπούλα ράβοντας την, μπορείτε να κλείσετε το άνοιγμα με φέτες ψωμί του τοστ ή με φέτες πορτοκαλιού που θα δώσουν και επιπλέον γεύση και άρωμα στη γέμιση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.