Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μήλου – Της Μαίρης Παναγάκου

Screenshot 3
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ένα πιάτο που δε θα ξεχάσεις ποτέ…

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μήλου έχει το μενού μας σήμερα δια χειρός Μαίρης Παναγάκου.

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μήλου

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 μήλα
  • 5 δαμάσκηνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ σ ελαιόλαδο
  • 3 κ σ νερό
  • 20 γρ βούτυρο
  • 1 κ σ ζάχαρη

Flesh gea3a7a5bf 1280

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μήλου – Τρόπος παρασκευής

1.    Αλατίζετε και τρίβετε πιπέρι επάνω στις μπριζόλες. Πιέζετε με τις παλάμες για να σταθούν οι κόκκοι του πιπεριού πάνω στο κρέας. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το λάδι.

Ψήνετε ελαφρά τις μπριζόλες και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν.

Εναλλακτικά μπορείτε να τις ψήσετε στο γκριλ ή το φούρνο.
2.    Για τη σάλτσα του μήλου: τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο λάδι, ψιλοκόβετε τα μήλα και τα δαμάσκηνα, προσθέτετε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τα περνάτε από το μπλέντερ και σερβίρετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα επάνω τους ή δίπλα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.