Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σ΄ όλη την Ελλάδα για τα θύματα των Τεμπών

Poreia tebi
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στο κέντρο της Αθήνας

Μαζικό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων της Αριστεράς  στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας που έχει κηρυχθεί για σήμερα. Με κεντρικό σύνθημα «8 Μάρτη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Οι ζωές μας μετράνε. Να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες πραγματοποιούν πορεία προς το Σύνταγμα.

5822712 scaled

Θεσσαλονίκη

Με κεντρικό σύνθημα τις λέξεις «Ποτέ Ξανά», χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν σήμερα, Τετάρτη (8/3) στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη  διαμαρτυρίας  για το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σενανε μικρέ», φώναζαν πολλοί από τους συγκεντρωμένους, που κατέκλυσαν την Εγνατία, κατεβαίνοντας στο οδόστρωμα.

Thessaloniki 0

Λάρισα

Μεγάλη συγκέντρωση σε όγκο και αριθμό, πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης, με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της Λάρισας, νέων παιδιών, αλλά και εργαζομένων, πραγματοποιείται στη κεντρική Πλατεία της Λάρισας, στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας.

Με συνθήματα όπως «Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί», αλλά και «  σου κλέβουν την ζωή, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ», μαθητές κρατούν πανό διεκδικώντας να μην υπάρξει συγκάλυψη ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα

Πάτρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ, σωματείων και συνδικάτων, με κύριο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Λαμία

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι και στη Λαμία  να κατακλύζουν το κέντρο της πόλης.

«Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί» ήταν το κεντρικό σύνθημα ενώ παράλληλα πανό και συνθήματα απαιτούσαν να μην υπάρξει συγκάλυψη ευθυνών για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν άδικα.

Ηράκλειο Χανιά

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. Οι συμμετέχοντες στην απεργιακή κινητοποίηση από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εξέφρασαν αγανάκτηση για την τραγωδία στα Τέμπη και απαίτησαν «να αποδοθούν οι διαχρονικές ευθύνες των υπευθύνων και να τερματιστεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων του δημοσίου πλούτου στο βωμό του κέρδους».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.