Τουρκική ομοσπονδία σε Τεντόγλου: «Έλα στο… δεύτερο σπίτι σου – Προσευχόμαστε για επιτυχίες σου»

Tentoglou sportfm jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Τεντόγλου μετά την ακύρωση του άλματος στα 8,40 μ. στο μίτινγκ του Τορούν, πούλησε τα παπούτσια τα οποία είχαν κριθεί μη εγκεκριμένα.

Το ΣΕΓΑΣ επισκέφθηκε ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας στίβου, Φατίχ Σιντιμάρ και συναντήθηκε με την πρόεδρο του, Σοφία Σακοράφα.

Σε αυτή ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας την ευχαρίστησε για τις ενέργειες των Ελλήνων αθλητών υπέρ των σεισμόπληκτων της χώρας και παρέδωσε μια επιστολή με αποδέκτη τον Μίλτο Τεντόγλου.

Ο κ. Σιντιμάρ ευχαρίστησε τον Τεντόγλου για την κίνησή του να πουλήσει τα παπούτσια του τα οποία κρίθηκαν μη εγκεκριμένα και ακυρώθηκε το άλμα του στα 8,40 με αυτά και να δώσει τα χρήματα της πώλησης τους για την ενίσχυση των πληγέντων από τους σεισμούς.

Σε αυτή την επιστολή απευθύνεται με συγκινητικά λόγια στον Έλληνα αθλητή, τον καλεί στην Τουρκία, την οποία αποκαλεί το «δεύτερό σπίτι του» και μεταξύ άλλων αναφέρει πως «ο Τουρκικός λαός θα προσεύχεται πάντοτε για την επιτυχημένη πορεία σου».

Αναλυτικά αναφέρει η ενημέρωση του ΣΕΓΑΣ: 

Ο πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας στίβου, Φατίχ Σιντιμάρ, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να συναντηθεί με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Σοφία Σακοράφα.

Ο Τούρκος παράγοντας ταξίδεψε στην Ελλάδα για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, για τις ενέργειες που έκανε για την ενίσχυση των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού.

Παράλληλα ο κ. Σιντιμάρ παρέδωσε ένα δώρο και μία επιστολή για τον ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, προκειμένου να τον ευχαριστήσει προσωπικά για τη δωρεά του προς τον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό.

Ο Τεντόγλου μετά την ακύρωση του άλματος στα 8,40 μ. στο μίτινγκ του Τορούν, πούλησε τα παπούτσια τα οποία είχαν κριθεί μη εγκεκριμένα. Τα έσοδα της πώλησης πήγαν, μέσω της Ομοσπονδίας, εξολοκλήρου στους σεισμόπληκτούς της Τουρκίας.

Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο για τις επικείμενες εκλογές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου, όσο και για αγωνιστικά θέματα που αφορούν στα Βαλκάνια.

Το παρών στη συνάντηση έδωσε το μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος και ο CEO του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού της Κωνσταντινούπολης, Σερκάν Μπαλτατσί.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Σιντιμάρ προς τον Έλληνα πρωταθλητή:

Αγαπητέ Μιλτιάδη Τεντόγλου,
Αγαπητέ μας Πρωταθλητή,
Ο Ολυμπισμός και η ιδιότητα του Ολυμπιονίκη δεν αναφέρεται μόνο στις διακρίσεις στον αθλητικό τομέα. Αναφέρεται εξίσου στον καλό χαρακτήρα και στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου, κι εσύ είσαι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της περιγραφής.

Εξ’ ονόματος της πατρίδας μου, της Τουρκίας, θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μας για την τόσο σημαντική βοήθεια προς τα θύματα των σεισμών.

Η Ελληνική διασωστική αποστολή βρέθηκε στις πληγείσες πόλεις από την πρώτη στιγμή του σεισμού, οι Έλληνες πολίτες ήταν κοντά μας με τις προσφορές τους από την πρώτη μέρα, εσύ όμως έδειξες σε μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, πόση δύναμη έχει η διεθνής γλώσσα του αθλητισμού.

Θα ήθελα να σε προσκαλέσω στην Τουρκία «το δεύτερο σπίτι σου» προκειμένου να επισκεφτούμε μαζί τα θύματα των σεισμών, το συντομότερο δυνατόν και όταν το πρόγραμμά σου το επιτρέψει. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αυτοθυσία σου και ο Τουρκικός λαός θα προσεύχεται πάντοτε για την επιτυχημένη πορεία σου. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στο υπόλοιπο της καριέρας σου”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.