Βρήκε τον παλιό του εαυτό ο Ερντογάν: Προεκλογική εκστρατεία με τουρκικά μαχητικά… και απειλές προς την Ελλάδα

Screenshot 8
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τη Δευτέρα η φιέστα που διοργανώθηκε ήταν μόνο και μόνο για να δώσει όνομα στο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που είναι ακόμη υπό κατασκευή, καθώς δεν έχει ακόμα ούτε κινητήρα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να παρουσιάζει έργα της αμυντικής βιομηχανίας ακόμη και αν είναι ημιτελή ή μακέτες, όπως τα λέει η αντιπολίτευση.

Τη Δευτέρα η φιέστα που διοργανώθηκε ήταν μόνο και μόνο για να δώσει όνομα στο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που είναι ακόμη υπό κατασκευή, καθώς δεν έχει ακόμα ούτε κινητήρα.

Εκτός από την ονομασία «ΚΑΑΝ» που έδωσε στο αεροσκάφος και σημαίνει «βασιλιάς των βασιλιάδων», βρήκε ευκαιρία για κάτι που είχε καιρό να το κάνει, να αφήσει δηλαδή σαφείς αιχμές κατά της Δύσης και της Αμερικής.

«Ορισμένοι αισθάνονται άβολα», είπε… και στο εσωτερικό, εννοώντας την αντιπολίτευση και «κάποιοι στην άλλη όχθη του νερού». Μια έκφραση που περιλαμβάνει από την Ελλάδα μέχρι τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Δεν κατονομάζει την Ελλάδα, ούτε άλλη χώρα, αλλά προφανώς η αιχμή που αφήνει, είναι προς όλους της Δύσης, από γείτονες μέχρι τις ΗΠΑ, για να πει ότι «εσείς που δεν μας δίνετε εξοπλισμούς, δεν σας έχουμε πια ανάγκη, κατασκευάζουμε τους δικούς μας». Ειδικά μετά την εισβολή στην Κύπρο, όπως συχνά επαναλαμβάνει, που έκανε τους Τούρκους «νοικοκυραίους».

Ο Τούρκος πρόεδρος εξακολουθεί λοιπόν να προβάλει μεγάλα έργα κυρίως στην αμυντική βιομηχανία, καθώς αυτή έχει κάνει «σημαία» αυτή την εβδομάδα. Πριν ήταν η Αγία Σοφία, για να απευθυνθεί στο θρησκευτικό συναίσθημα. Ακόμη και προεκλογικά σποτάκια που εξυμνούν τα επιτεύγματα κυκλοφορεί το κόμμα ΑΚΡ με τον στόχο της προεκλογικής εκστρατείας Ερντογάν να είναι να κάνει τον μέσο Τούρκο πολίτη να δει τη μεγάλη εικόνα της Τουρκίας και όχι τη θλιβερή της οικονομίας.

Κι όλα αυτά σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, που έχει κάνει σημαία τις έννοιες που αγγίζουν το κοινό αίσθημα, όπως δικαιοσύνη, δημοκρατία, ισότητα.

H Tουρκία σχεδιάζει να αντικαταστήσει τα F-16 με εκπαιδευτικά αεροσκάφη

Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν τόνισε ότι η τουρκία σχεδιάζει αντί για F-16 να χρησιμοποιήσει εκπαιδευτικά μαχητικά, γεγονός που δείχνει πως η Τουρκία δεν ελπίζει στην άμεση έγκριση του Κογκρέσου. Παράλληλα αναφερόμενος σε άλλο μαχητικό έστειλε μήνυμα ότι «θα εκτοξεύσει πάνω στον εχθρό τις βόμβες και τους πυραύλους του και θα επιστρέψει στην βάση του δίχως να γίνει αντιληπτό»:

«Το Hurjet θα εκπαιδεύει τους πιλότους μας κι όταν υπάρχει ανάγκη θα εξοπλίζεται και θα πηγαίνει στο πεδίο μάχης. Έτσι το Hurjet θα είναι με τα δικά μας ραντάρ και με τα δικά μας όπλα και εν μέρει θα αντικαταστήσει τα F-16 μας.

Το μαχητικό μας ‘Kaan’ βρίσκεται μπροστά μας με όλο του το μεγαλείο. Σύντομα θα απογειωθεί και αυτό. Σκεφτείτε πως είναι τέτοιο αεροσκάφος πως σε πεδίο μάχης, ραντάρ, θα μπει στη φωλιά του εχθρού, δίχως να εντοπιστεί από τα ραντάρ. Θα ανοίξει το χώρο που έχει τα όπλα και θα εκτοξεύσει πάνω στον εχθρό τις βόμβες και τους πυραύλους του και θα επιστρέψει στην βάση του δίχως να γίνει αντιληπτό».

Το κόμμα της συμμαχίας του Ερντογάν εξαφάνισε την φωτογραφία της γυναίκας υποψηφίου

Εν τω μεταξύ, έντονη κριτική δέχεται το κόμμα του Ερντογάν για το γεγονός ότι το κόμμα του «έκρυψε» φωτογραφία γυναίκας υποψηφίου, με τα τουρκικά ΜΜΕ να τονίζουν ότι «μάλλον θεωρούν αμαρτία την φωτογραφία της γυναίκας».

Όπως σχολίασε ο παρουσιαστής «SOZCU TV», Φατίχ Πορτακάλ:

«Έχει τρεις υποψηφίους! Όμως την υποψήφια γυναίκα την εξαφάνισαν δεν έβαλαν τη φωτογραφία της απλά υπάρχει η σκιά της! Ίσως το θεωρούν αμαρτία. Κάτω υπάρχει το όνομα της γυναίκας αλλά δεν μπορείτε να δείτε το όνομα της!

Είχαμε πολλές εργασίες και μέσα στο τρέξιμο μας δώσαμε την δουλειά αυτή σε έναν συνεργάτη μας ο οποίος ξεχάστηκε. Τώρα το διορθώνουμε»!

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.