Ερντογάν  ή Κιλιτσντάρογλου Ίδια γεύση για την Ελλάδα – Γράφει ο Γιάννης Αποστολόπουλος

Erntogan kilintsaroglou 1280x720 1024x576
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Γράφει ο Γιάννης Αποστολόπουλος

Κοντός ψαλμός, όπως λένε, και την επόμενη Κυριακή 14 Μαίου- θα αναδειχθεί αυτός που θα είναι ο ένοικος στο πολυτελές παλάτι, που κατασκεύασε ο Ταγίπ Ερντογάν για τον εκάστοτε πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Τα προγνωστικά και οι δημοσκοπήσεις πάνε και έρχονται και είναι καταφανές ότι στα διάφορα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύονται αντικρουόμενα συμπεράσματα,  ανάλογα με το ποιόν ο καθένας υποστηρίζει από το δίδυμο των διεκδικητών. Ερντογάν ή Κιλιτσντάρογλου.

Έτσι δεν υπάρχει σαφής εικόνα και καμιά πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει.

Για τον Ταγίπ Ερντογάν, όπως πολλοί εκτιμούν, ευκολότερος είναι ο δρόμος της επικράτησης στις εκλογές της Κυριακής. Ώστε να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσοστό του 50%. Γιατί αν πάνε για δεύτερο γύρο τα πράγματα για τον Τούρκο Πρόεδρο δυσκολεύουν. Τότε το πλεονέκτημα θα έχει ο αντίπαλός του, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι οι περισσότεροι οπαδοί των δύο άλλων υποψηφίων Ιντζέ και Ογκάν, με τα μικρά αλλά κρίσιμα ποσοστά, θα στηρίξουν τον Κιλιτσντάρογλου. Ο οποίος τότε  θεωρείται πιθανότερο  να είναι ο νικητής, εκθρονίζοντας τον επί δύο δεκαετίες  στην ηγεσία της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Για την Ελλάδα βέβαια και οι δύο διεκδικητές της τουρκικής προεδρίας δεν φαίνεται να μεταβάλουν την μέχρι τώρα επιθετική γραμμή της γειτονικής χώρας. Ο Ερντογάν έχει δώσει  δείγματα γραφής. που, με μικρές ανάπαυλες, δυναμιτίζουν το κλίμα των καλών σχέσεων της Άγκυρας με την Αθήνα. Γνωστές οι κορώνες περί γαλάζιας πατρίδας, οι απειλές θα έρθουμε νύχτα και άλλα ανάλογα.

Όμως καθόλου δεν υστερεί σε επιθετική φρασεολογία ο Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος μάλιστα κατηγορεί τον Ερντογάν ότι μένει στα λόγια ενώ θα έπρεπε να έχει κάνει απόβαση στα νησιά. Εξυμνεί μάλιστα τον Ετσεβίτ και τον προβάλλει ως παράδειγμα για την απόβαση στην Κύπρο.

Μπορεί ο αντίπαλος του Ερντογάν να δηλώνει αλεβίτης, οπαδός ενός χαλαρότερου μουσουλμανικού δόγματος και να εμφανίζεται  πλησιέστερος προς την Ευρώπη έναντι της Μόσχας. Αλλά ως προς τις θέσεις του έναντι την Ελλάδος δεν φαίνεται να διαφοροποιείται από τη μέχρι τώρα επιθετική πολιτική.

Βέβαια στις εκλογές κυριαρχούν οι εντυπώσεις και οι υπερβολές αλλά διαφαίνεται το βασικό στίγμα των αντιλήψεων και επιλογών

Έτσι  για την Ελλάδα Ερντογάν ή Κιλιτσντάρογλου, είναι μάλλον μία από τα ίδια.  

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.