Υλικά για 8 άτομα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 μεγάλα κεφάλια σκόρδα καθαρισμένα.
- 1 κουνέλι κομμένο σε μικρές μερίδες
- 1 φλ τσ ελαιόλαδο
- 1 κ τσ μαύρο πιπέρι
- 1 1/2 φλ τσ κόκκινο κρασί
- 1 φλ τσ καρύδια καθαρισμένα
- χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
Για τη μαρινάδα
- 4 φλ τσ κόκκινο κρασί
- 3 φύλλα δάφνη
- 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
- βραστές πατάτες ή ρύζι για συνοδευτικό
Κουνέλι Κεφαλλονίτικο – Τρόπος παρασκευής
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας και βάζετε τις μερίδες του κουνελιού. Τις αφήνετε για 12 ώρες καλά σκεπασμένες από τη μαρινάδα. Έπειτα τις στραγγίζετε και τις τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν εντελώς.
2. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, το ζεσταίνετε και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές, προσέχοντας να μη μαυρίσει. Το βγάζετε από το τηγάνι και το αφήνετε στην άκρη (κρατάτε και το λάδι του τηγανιού).
3. Σε μια καθαρή κατσαρόλα ρίχνετε 4 φλ τσ νερό μαζί με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τ’ αφήνετε να βράσουν για 10′ σε δυνατή θερμοκρασία.
Προσθέτετε το κρέας μαζί με το λάδι του τηγανιού, το κρασί και το πιπέρι και σιγοβράζετε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 30′.
4. Ανοίγετε την κατσαρόλα και ρίχνετε τα καρύδια πολτοποιημένα μαζί με το χυμό λεμονιού. Σιγοβράζετε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για 10′ ακόμα.
5. Σερβίρετε τις μερίδες του κουνελιού σε μια πιατέλα. Περνάτε τη σάλτσα από μια χοντρή σίτα και περιχύνετε το κρέας. Συνοδεύετε με βραστές πατατούλες ή ρύζι.