Σήμερα η Μαίρη Παναγάκου μας ταξιδεύει στην Μικρασιάτικη κουζίνα. Μας δίνει μια ξεχωριστεί συνταγή με κολοκύθα που θα συναρπάσει κάθε μέλος της οικογένειας.
Ανοιχτή πίτα με κολοκύθα
(Μικρασιάτικη συνταγή)
Υλικά για ένα μεγάλο ταψί
- 1 φύλλο σφολιάτας
- λάδι για το άλειμμα
- σουσάμι για πασπάλισμα
Για τη γέμιση
- 4 φλ τσ κολοκύθα βρασμένη και πολτοποιημένη
- 2 φλ τσ τριμμένα κίτρινα τυριά
- 200 γρ φέτα λιωμένη με το πιρούνι
- 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 2 κ σ άνηθο
- κόκκινη γλυκιά πάπρικα
Ανοιχτή πίτα με κολοκύθα
Τρόπος παρασκευής
1. Κόβετε την κολοκύθα σε κομμάτια, την αλατίζετε ελαφρά και την αφήνετε να στραγγίσει. Μετράτε 4 φλ τσ από τον πουρέ της κολοκύθας.
2. Αναμειγνύετε τον πουρέ με τα τυριά, τη φέτα, τα αυγά, τον άνηθο και την πάπρικα, για να ετοιμάσετε τη γέμιση.
3. Στρώνετε το φύλλο της σφολιάτας σε πυρίμαχο λαδωμένο σκεύος.
Αφήνετε να εξέχουν οι άκρες της και απλώνετε τη γέμιση επάνω της.
Ισιώνετε με μια σπάτουλα και γυρίζετε τις άκρες της σφολιάτας που εξέχουν προς τα μέσα δημιουργώντας ένα στεφάνι γύρω από το σκεύος.
4. Πασπαλίζετε την επιφάνεια της πίτας με σουσάμι και την ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο για 45′ με 50′, μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα.