Τα παλιόπαιδα της Αριστεράς – Γράφει η Δήμητρα Γκουντούνα

Ta paliopaida
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τι θυμήθηκα Κυριακάτικα …

Μου πυροδότησε τη μνήμη, η φωτογραφία του νεαρού σερβιτόρου μέσα στο νερό…
Θυμήθηκα λοιπόν τις διαδηλώσεις… που τις συνόδευαν οι αύρες οταν τα παλιόπαιδα της Αριστεράς φώναζαν ότι θα καταλήξουμε να γίνουμε οι “σερβιτόροι της Ευρώπης”.

Οι ευρωπαικές εντολές απέκλειαν την εξαγωγή των αγροτικών προϊόντων μας και καθόριζαν τις ισοροπίες μεταξύ των χωρών. Απο την άλλη έκλειναν οι βιομηχανίες και εργοστάσια -καπνός βαμβάκι κ.α. κι έμεναν άνεργοι χιλιάδες εργαζόμενοι.

Δεν λογαριάζω σ΄αυτό το σημείωμα την κατασκευή και σχεδιασμό της ανερχόμενης τότε αυτοκινητοβιομηχανίας και πως την στραγγάλισαν. Γιατί είναι ενα κεφάλαιο με πολλές συνέχειες…

Να θυμηθούμε πρόσφατα τι έγινε με την βιομηχανία ζάχαρης;
Το 2006 αξίζει να μνημονεύεται ως έναρξη της καταστροφής! Και η ταφόπλακα το 2020.

Το ότι φώναζαν τα “παλιόπαιδα της Αριστεράς” και έκαναν παρεμβάσεις μέσα στη Βουλή, δεν σημαίνει τίποτα για εμας τους καταναλωτές.
Ε΄δυσανασχετούμε μόνο μπροστά στα ταμεία των σούπερ μάρκετς χωρίς να μετράμε ότι πλέον πληρώνουμε την εισαγωγή της ζάχαρης.
Λίγα τα παραδείγματα που μου έρχονται στο μυαλό από την εμφάνιση του σερβιτόρου μέσα στο νερό .

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την μετακίνηση των πληθυσμών απο την Περιφέρεια στο Κέντρο μετά την αφυδάτωση της επαρχίας και την ανεργία .Και να που ήρθε και η συναλλαγή για μια θέση πρόσληψη κλητήρα π.χ στο Δημόσιο. Τα πάντα για να μπορέσουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους να μην τους βρει η ίδια μοίρα.Και μάλιστα να τους δοθεί η ευκαιρία να φύγουν στο εξωτερικό. Αρχισε λοιπόν η μεγάλη έξοδος Εξοδος που είχε να σημειωθεί απο τη δεκαετία του΄60 !

Και μέσα στη σύγχυση έχεις τις φωνές απο τα παλιόπαιδα της Αριστεράς να σου φωνάζουν :”Ακουσέ μας έχεις το δικό μας το μέλλον στα χέρια σου…”Σιγά καλέ …ποιά προηγούμενη γενιά ακουσε την επόμενη: Ασε που είχατε για αρχηγό σας και εκείνον τον ενοχλητικό που δόξα σοι ο Θεός πήγε στο καλό.Ασε που δεν είχε αποφοιτήσει και απο το Μπέρκλεϊ .Σταματήστε και εσεις τώρα τις φωνές και τις διαμαρτυρίες .Είναι καλοκαίρι έχουμε τον καημό μας που σταματάνε σίριαλ και εκπομπές θα έχουμε και σας πάνω απο το κεφάλι μας;Αει στο καλό παλίοπαιδα της Αριστεράς.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.