Ερντογάν: Τι πήρε και τι έδωσε για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Erdogan 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Παραμονή της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας  και ο Ερντογάν το βράδυ της Δευτέρας από το Βίλνιους της Λιθουανίας  είπε το Ναι  για την ένταξη της Σουηδίας    στο ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν για να πει το Ναι ζήτησε και πήρε τη διαβεβαιώση της Σουηδίας ότι  δεν θα παρέχει υποστήριξη στις κουρδικές οργανώσεις YPG/PYD και στον FETO, τον οργανισμό του Φετουλάχ Γκιολέν, του ιεροκήρυκα που ο Τούρκος πρόεδρος θεωρεί υπεύθυνο για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του.

Ο Ερντογάν   τελευταία στιγμή ζήτησε την υποστήριξη για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

και τόνισε :

”« Η Ε.Ε. κρατά στην πόρτα της την Άγκυρα επί 50 χρόνια. Ανοίξτε τον δρόμο για εμάς και θα ανοίξουμε το δρόμο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ»

Και η Σουηδία απάντησε :

«Η Σουηδία θα υποστηρίξει ενεργά τις προσπάθειες για την αναζωογόνηση της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του εκσυγχρονισμού της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας και της απελευθέρωσης των θεωρήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σουηδός πρωθυπουργός, Ουλφ Κρίστερσον.

Βέβαια το ενδιαφέρον του Ερντογάν είναι για τους εξοπίσμούς Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η σύνδεση μεταξύ της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και του τουρκικού αιτήματος προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ να επιτρέψει την πώληση αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία έγινε πιο σαφής, καθώς και οι όροι υπό τους οποίους το Κογκρέσο θα ενέκρινε την πώληση.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.