Ο λαός ψάχνει να βρει ανθρώπους άξιους εμπιστοσύνης

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο λαός ψάχνει να βρει ανθρώπους άξιους εμπιστοσύνης.

Dimitriskon1 h

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Με απασχολούν σφόδρα – και ξέρω ότι απασχολούν και πολλούς από εσάς – δυο ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με το «έχει καλώς» στη σημερινή συγκυρία της Ελλάδος και των Ελλήνων.

Από τη μια πλευρά, υπάρχει μια κυβέρνηση που πρωτεύει άνετα  στις τελευταίες εκλογές, προηγείται στις δημοσκοπήσεις και αναμένεται να νικήσει άνετα και στις Ευρωεκλογές. Και από την άλλη, έχουμε μιαν αντιπολίτευση που ενώ περιλαμβάνει το σταθερό ΚΚΕ,  ό,τι τέλος πάντων απέμεινε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ, ό,τι «καινούργιο» φτιάχνεται από τους πρώην Συριζαίους και  τους πρώην Πασόκους κι έναν λόχο μικρών κομμάτων που κανείς δεν ξέρει  τι στην πραγματικότητα και ποιους εκπροσωπεί από την ακροδεξιά μέχρι την αιωνίως «θλιμμένη» ακρο-Αριστερά. Τι μπορεί να περιμένει κανείς από αυτό το κομματικό «δυναμικό» εκτός από άλλη μιαν άνετη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας; Αλλά την θέλει πραγματικά ο λαός αυτή την επικράτηση αφού η Ελλάδα ζει πολύ κακές μέρες και πολύ δυσοίωνο μέλλον που το βλέπουν και το παραδέχονται οι περισσότεροι ΕΚΤΟΣ από τον κ. Μητσοτάκη και την …..μπριγάδα του ( για να θυμηθούμε και τους ήρωες της tv).

Από την άλλη υπάρχει μια τεράστια λίστα εκκρεμών ζητημάτων και θεμάτων . Μόνο από  τους αγρότες, η λίστα τους έχει 17 ΠΟΛΥ σοβαρά ζητήματα και αιτήματα τα οποία αφορούν ζωή ή θάνατο της Ελληνικής αγροτικής τάξης . Υπάρχει πληθώρα αιτημάτων και εκκρεμών ζητημάτων  από ΟΛΟΥΣ τους επαγγελματικούς κλάδους αλλά και τους απλούς πολίτες, συνταξιούχους που ούτε να πεθάνουν αξιοπρεπώς μπορούν με τις συντάξεις τους, μεροκαματιάρηδες υπο-εργαζόμενους με μεροκάματα της πείνας και χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης που για να δουν πελάτη στα μαγαζιά τους πρέπει να περιμένουν τον…. Αύγουστο και τους τουρίστες και χίλια δυο άλλα. Και επειδή κομμουνιστής δεν είμαι, φαντάζεστε τι στριφογυρίζει στο μυαλό των κομμουνιστών. Οι οποίοι – όσον αφορά την ψήφο στο  ΚΚΕ και μόνο- ήταν πάνω από 400.000 στις τελευταίες εκλογές.

Αλλά στα δυο αυτά ζητήματα που έχουν δημιουργήσει πολλά ερωτήματα σε χιλιάδες ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δυο που απασχολούν τους Έλληνες: Τι σημαίνει αυτή η  αιφνίδια  «αγαπησιάρικη» προσέγγιση με τον Ερντογάν ; Και ποια θα είναι η  εξέλιξη των ζητημάτων των ομόφυλων ζευγαριών ;

Κάπου εδώ πατάω λίγο φρένο για να μη γίνομαι κουραστικός. Σκέφτομαι όμως τι θα σκεφτούν οι αναγνώστες μου – αλλά και οι αναγνώστες άλλων αρθρογράφων οι οποίοι κάποιες τέτοιες  σκέψεις  κάνουν και δεν διστάζουν – κάθε μέρα και περισσότεροι- να τις δημοσιοποιούν. Για να επιβιώσει η «μπριγάδα Μητσοτάκη»  πρέπει να συνεργαστεί και να μαγειρέψει καλό φαγητό και για τους  πεινασμένους  στρατιώτες της και για τους πεινασμένους λαικούς. Όλοι αυτοί είναι πολλοί. Είναι Έλληνες. Έχουν δικαιώματα αλλά και ψηφοδέλτια. Πολλοί πεινάνε, άλλοι κρυώνουν, περισσότεροι  φοβούνται. Κι όταν κοιτάζουν τους αξιωματικούς που έχει επιλέξει ο Μητσοτάκης για τη «μπριγάδα» του, δεν βρίσκουν πολλούς  που να τους εμπιστεύονται.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.