Οι <> του Σόϊμπλε -Κεφάλαιο για την Ελλάδα- Ο αγώνας των δικών μας πολιτικών

4e406bb4b731a5b57eb930e8b3730461
Facebook
Twitter
LinkedIn

   <<Αναμνήσεις>> του Σόϊμπλε.  Το βιβλίο που κυκλοφορεί από σήμερα 8 Απριλίου στη Γερμανία ,μόλις λίγους μετά το θάνατό του, αναφέρεται σε ξεχωριστό  κεφάλαιο, για την Ελλάδα,  αλλά  και  στον αγώνα, των δικών μας πολιτικών, απέναντι στην κρεατομηχανή των μνημονίων.

Ο Σόιμπλε είχε ευχηθεί στον Αλέξη Τσίπρα το 2013 (αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης) να μην κερδίσει τις εκλογές  για το δικό του καλό! . Και σημειώνει,  εντυπωσιασμένος , από τη στάση     του  Πρωθυπουργού  πια  Αλέξη Τσίπρα   με την τελική μεταστροφή του   και την αποδοχή του προγράμματος ,όχι γιατί τον συμπαθούσε αλλά:

«Ηταν ένα θαρραλέο βήμα και ο Τσίπρας πέτυχε στη συνέχεια αξιοπρόσεκτα πράγματα, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην επόμενη κυβέρνηση να σταθεροποιήσει πάνω σε αυτή τη βάση την Ελλάδα. Αυτό αξίζει αναγνώριση»…

 

“Αναμνήσεις. Η ζωή μου στην πολιτική”! Αυτός είναι ο τίτλος του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που κυκλοφορεί σήμερα στη Γερμανία. Των απομνημονευμάτων του ανθρώπου που συνδέθηκε με τη δύσκολη εποχή του ΔΝΤ στη χώρα μας και της δημοσιονομικής κρίσης. Τα απομνημονεύματα  του Σόιμπλε- ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο που μας πέρασε-   παρελαύνουν όλοι οι πρωταγωνιστές της δημοσιονομικής κρίσης στη χώρα μας.  Αναφέρεται στις συναντήσεις του  ,με Έλληνες υπουργούς και πρωθυπουργούς: Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Σαμαρά, Τσίπρα, Βαρουφάκη και Τσακαλώτο .

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.