Καλημέρα Βαγγέλη! -Βαγγέλη Παπαθανασίου ο χρόνος της απουσίας σου μηδενίζεται γιατί είσαι πάντα εδώ

86gi6y3q
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πως αποχαιρέτησε ο ξένος Τύπος τον Βαγγέλη Παπαθανασίου στις 17 Μαίου το 2022

Το Reuters αναμετέδωσε την είδηση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανατρέχοντας στο βιογραφικό του συνθέτη. «Κάποτε ο Vangelis είπε ότι το μουσικό κομμάτι, που του χάρισε ένα Όσκαρ και ήταν στην κορυφή των charts για εβδομάδες, ήταν εν μέρει ένας φόρος τιμής στον πατέρα του, ο οποίος ήταν δεινός ερασιτέχνης δρομέας», αναφέρει στο τηλεγράφημά του το Reuters.

Το Γαλλικό Πρακτορείο με έκτακτο τηλεγράφημά του γνωστοποίησε την είδηση του θανάτου του Vangelis, μεταδίδοντας δήλωση του Ελληνα Πρωθυπουργού..

O βρετανικός Guardian μετέδωσε με την σειρά του την είδηση, κάνοντας λόγο για «τον Έλληνα συνθέτη που με το βασισμένο σε synths έργο του προσέθεσε τεράστια δραματικότητα σε soundtracks ταινιών όπως το “Blade Runner” και το “Οι Δρόμοι της Φωτιάς”».

Το BBC με την σειρά του δημοσίευσε το νέο του θανάτου του, καθώς και το Variety, που υπογράμμισε την επιτυχία που είχε το soundtrack από τους «Δρόμους της Φωτιάς» όχι μόνο λόγω του Όσκαρ που απέσπασε, αλλά και επειδή βρέθηκε στο νο. 1 των charts του Billboard.

Η Daily Mail επίσης έγραψε για τον μεγάλο συνθέτη, ανατρέχοντας στους σημαντικότερους σταθμούς της καριέρας του.

     Η Δημόσια Τηλεόραση τον αποχαιρέτησε σε στιγμές δημιουργίας του με την εκπομπή ”Εκτακτη Εκδοση” .

Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι κανένας μας δεν κατάφερε να σημειώσει και να αναδείξει τον υπέροχο άνθρωπο!

Οσοι τον ζήσαμε για κάποια χρόνια στην καθημερινότητά του θα μπορούσαμε να περιγράψουμε άπειρες στιγμές ανθρωπιάς και αγάπης για τον συνάνθρωπο ΚΑΙ την αγωνία του για την Παγκόσμια Ειρήνη! Δεν τολμώ γιατί δεν θα του άρεσε του ίδιου. Βαγγέλη ,συγχώρα με ,αλλά θα πω για ένα περιστατικό μόνο.

Περνάγαμε  με το αυτοκίνητό του το τέλος της Πανεπιστημίου .Εκεί στα σκαλιά δίπλα σ΄ ένα από τα πιο γνωστά ζαχαροπλαστεία καθότανε  μια ηλικιωμένη Κυρία και έτρωγε μέσα απο ένα κεσέ, χόρτα. Εμείς σταματημένοι στο φανάρι. Ο Βαγγέλης  έπιασε στον αέρα αυτή τη σκηνή και βγάζοντας από την τσέπη του ένα ,μεγάλο ποσόν -πηγαίναμε να αγοράσουμε έναν πίνακα από πολύ γνωστό ζωγράφο-μου λέει κατέβα και δώσε τα χρήματα. Η γυναίκα κεραυνοβολήθηκε .Ο Βαγγέλης δακρυσμένος έβαλε μπρος και ξεκινήσαμε. Ούτε έδωσε σημασία στους οδηγούς που μας τα ψέλνανε  γιατί τους καθυστερήσαμε στο φανάρι. Και εγώ κοιτούσα τους προβολείς του αυτοκινήτου που έπαιζαν με τις σταγόνες της βροχής…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.