Ο Τράμπ έθεσε βέτο για να μην προχωρήσουν οι κυρώσεις στην Τουρκία …

File photo: u s president donald trump and turkey's president tayyip erdogan hold a joint news conference at the white house in washington
FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump reaches to Turkey's President Tayyip Erdogan during a joint news conference at the White House in Washington, U.S., November 13, 2019. REUTERS/Joshua Roberts/File Photo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Βέτο, όπως είχε προαναγγείλει, άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ στον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) για το οικονομικό έτος 2021, ο οποίος προβλέπει, μεταξύ άλλων, και την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400.
Το νομοσχέδιο θα επιστρέψει τώρα στο Κογκρέσο και θα χρειαστεί να εγκριθεί με ενισχυμένη πλειοψηφία και από τα δύο σώματα, προκειμένου να ξεπεραστεί το προεδρικό βέτο.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι έθεσε βέτο στον Νόμο Εξουσιοδότησης της Εθνικής Άμυνας επειδή δεν περιλαμβάνει «κρίσιμης σημασίας μέτρα για την εθνική ασφάλεια, περιλαμβάνει διατάξεις που δεν σέβονται τους βετεράνους μας και τη στρατιωτική ιστορία μας και αντικρούει τις προσπάθειες της κυβέρνησής μου να θέσει πρώτη την Αμερική σε ό,τι αφορά την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική».
Πριν από 10 ημέρες, ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών με ανάρτησή του στο Twitter είχε προαναγγείλει ότι θα μπλοκάρει το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες του 2021, στο οποίο βρίσκονται και οι κυρώσεις προς την Τουρκία για τους S-400.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.