“Μαχητές προστατεύστε τους εθελοντές”   Ηχηρό μήνυμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ!

Oip (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

“Μαχητές προστατεύστε τους εθελοντές”

 Ηχηρό μήνυμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την προστασία του ανθρωπιστικού προσωπικού στις εμπόλεμες περιοχές.

Με σχεδόν ομόφωνο ψήφισμα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατήγγειλε τις επιθέσεις εναντίον του προσωπικού, που εργάζεται και προσφέρει σημαντική  βοήθεια στους αμάχους. Μετά και τον αριθμό ρεκόρ θανάτων στη Λωρίδα της Γάζας, το Συμβούλιο ζητά απο τις εμπλεκόμενες χώρες να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο και να προστατεύσουν τους εργαζόμενους.

Με ψήφους 14 υπέρ και μία αποχή (η Ρωσία) το ψήφισμα “ στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα, επιβεβαιώνοντας την ευθύνη του κράτους και των εμπλεκομένων μερών να σέβονται και να προστατεύουν τον άμαχο πληθυσμό και πιο συγκεκριμένα να σέβονται και να προστατεύουν τους άνδρες και τις γυναίκες που καθημερινά εργάζονται δίπλα σε όσους πλήτονται απο ένοπλες συγκρούσεις” επεσήμανε η πρέσβης της Ελβετίας.

Το ψήφισμα του Συμβουλίου προέκυψε, μετά τις επιθέσεις με θανατηφόρα αποτελέσματα σε εμπόλεμες ζώνες σε όλο τον κόσμο. Σουδάν, Ουκρανία, Λωρίδα της Γάζας, οι απώλειες των εργαζομένων ανθρωπιστικής βοήθειας προκαλούν μεγάλη ανησυχία και οργή, στις αποστολές που μόνο σκοπό έχουν να βοηθήσουν.

Απο τον περασμένο Οκτώβριο έως σήμερα μόνο στη Λωρίδα της Γάζας ο αριθμός των θανάτων υπερβαίνει τους 190. Μέλη του ΟΗΕ και άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.