Ευρωεκλογές 2024 : Η ψήφος μας έχει μεγάλη σημασία ! -Γράφει η Δήμητρα Γκουντούνα

Eume2rswqameaku
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Υστερα από χρόνια  σιωπηλής, συνενοχής και αδιαφορίας .για αυτό τον τόπο ,ύστερα από μια πασαρέλα  ”πολιτικών” σε κόμματα που μέχρι χθες ,ήταν αντίπαλοι ιδεολογιών, πάμε σε Ευρωεκλογές   στις 9 Ιουνίου .

Η ψήφος μας όμως έχει τεράστια σημασία.  

Κατεβαίνουν ,υποψήφιοι που δεν πληρούν τα κριτήρια της ψήφου για το τι Ευρώπη θέλουμε, αλλά με υποσχέσεις ”τζούφιες”,  ίδιες με εκείνες του 2019 στις Εθνικές εκλογές.

Η αβάσταχτη  οικονομική μας ζωή έχει φθάσει σε σημείο που δεν ελέγχεται. Εμείς πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στην αισχροκέρδεια και στις Πολυεθνικές , έχοντας στο νου μας στο ποιοι θα παλέψουν  για εμάς …

 

   Να απαριθμήσουμε τώρα τις πληγές μας; Σάμπως με τον έναν η άλλο τρόπο δεν τις βιώνουμε όλοι;

Υγεία: Εχουμε φθάσει στο σημείο να λέμε Θεέ μου μην αρρωστήσω ...

Εγκληματικότητα: ”Μην αργήσεις παιδί μου και πέσεις πάνω στις συμμορίες.”

Αγορά: Εδώ γελάς πια .Η φέτα η ελληνική έχει γίνει το ανέκδοτο της Ευρώπης!

Μιά χαρά πάει η Ελλάδα…αν δεν σου έχουν πάρει οι τράπεζες το σπίτι…μετράς τα άτιμα τα ψηλά  …φθάνοντας στις 15 του μήνα…

Κλιματική Αλλαγή: Με τόσα πυρηνικά γύρω μας  οι βόμβες των Πολέμων δεν βλάπτουν μόνο τους άμοιρους Λαούς  που έχουν υποστεί τα πάνδεινα. Για την συμφωνία Κίνας Τουρκίας για Πυρηνικά εργοστάσια στην Ανατολική Θράκη, κουβέντα…η Ευρώπη σιωπά! 

05ece48540fe46e8836d752d83c271c1 C6e8b64bff9142979c9b13d9918a29ab

Για να είμαι όμως δίκαιη, θα αναφερθώ  στις δημοσκοπήσεις που κάθε τόσο μας ξαφνιάζουν με την σταθερότητα των ποσοστών.

Σταθερή άνοδο  το γαλάζιο Κόμμα -λένε οι δημοσκοπήσεις- και μπράβο τους.

Ομως αυτό που έχει ξαφνιάσει είναι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ .Ο ρε ,τι έχει να ακούσει αυτός ο Κασσελάκης. Ο ξενόφερτος ο ζάπλουτος ,ο φυτευτός …Λες να σκεφθεί κανείς ότι ο Κασσεελάκης είναι Ελληνας: Είναι από τους ομογενείς που ενώ τους είχε χαρακώσει -οικογενειακά-η Ελλάδα τα κατάφερε με υποτροφίες ,με σπουδές ζηλευτές να γίνει και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας.  Ε΄ έχει την πετριά   που έχουν οι ομογενείς με τον καημό της Ελλάδας. Δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι εδω υπάρχουν βιλαέτια που δεν θα τον αφήσουν να τα διαλύσει.

 

Κάνει έξυπνες κινήσεις! Οπως αυτή με τη συνεργασία του με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο.

 

Πιθανόν οι σύντροφοι να του επιτεθούν για αυτή τη συνεργασία με εκείνο το αριστερόμετρο  που δείχνει ότι είναι μακριά από την πραγματικότητα.

Κανείς ίσως δεν θα του υπενθυμίσει του Κασσελάκη, ότι ο Σπηλιωτόπουλος παραιτήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία όταν παρεισέφρησαν  ακροδεξιά στοιχεία και ακολούθησε την πορεία του Κώστα Καραμανλή …στην πολιτική σιωπή.  Αν και είναι γνωστό οτι τότε του έδιναν την ευκαιρία να υπάρξει ο συνεχιστής του. Το 2,4 της αύξησης του ποσοστού στον ΣΥΡΙΖΑ  χρεώνεται φυσικά στην αμεσότητα του Κασσσελάκη , με τους απλούς πολίτες .Αλλά τα υπόγεια ρεύματα των εκλογικομαγειρίων φοβούνται  και υποστηρίζουν  την επιρροή του Σπηλιωτόπουλου στους παλιούς του ” συντρόφους.”

Και φυσικά κανείς δεν θα θυμηθεί ότι μέσα στα πρότυπά του ήταν ο Αλέξανδρος Γεώργιος Μαγκάκης και είχε κατηγορηθεί τότε ως υπουργός που είχε μεταφέρει τα λόγια του Καθηγητή ,σε τηλεοπτική συνέντευξη :”Σ΄ ένα  μέλλον που έχει κιόλας εκραγεί κάτω από τα πόδια μας και που πρέπει/δεν μπορεί/να γίνει αλλιώς/από μας εξαρτάται να πάρει μορφή στα μέτρα του ανθρώπου…”

 

  Α και για να μην σας κρύβομαι ένιωσα μεγάλη λύπη για τις δηλώσεις του Γραμματέα του ΚΚΕ κ.Κουτσούμπα-τι να γίνει έχουμε και εμείς τις αδυναμίες μας-αλλά εγώ έμαθα απο  αυτό το Κόμμα να επισημαίνω και να παλεύω για τις αλήθειες.

Μιλώντας περιφρονητικά ,στην τηλεόραση για τον Στέφανο Κασσελάκη  για την επίσκεψή  και τις δηλώσεις του  στο Μουσείο Μπελογιάννη ,στην Αμαλιάδα, έδωσε το δικαίωμα σε κάποιους δημοσιογράφους να επαναλάβουν τον εμφυλιακό λόγο ,υπονοώντας οτι ο Μπελογιάννης εκτελέσθηκε ως κατάσκοπος εναντίον της Ελλάδος. Οτι υποστηρίζουμε την σταλινική δικτατορία  κ.λ.π. φυσικά αντέδρασαν οι συνδαιτημόνες συνάδελφοι.

Αλλά εμένα εκείνη τη στιγμή μου ήρθε αστραπή  το πλάνο απο την ταινία ”Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο” και την τελευταία συνομιλία του Μπελογιάννη με τον Μπάτση και το κλάμα του Αργυριάδη…

Εκπληκτος ο Μπελογιάννης που τον βλέπει να κλαίει του λέει: Μα σύντροφε εμείς ξέραμε οτι για αυτή την πανανθρώπινη ιδέα θα πεθάνουμε…

Και εκείνος του απάντησε :”Μα δεν κλαίω γιατί πάμε για εκτέλεση! Κλαίω γιατί το Κόμμα που με θεωρεί προδότη! ”

Ισως θα ήταν πιο λογικό να μιλάμε για τον πραγμαατικό εχθρό του Λαού και ο εφιάλτης της καθημερινότητάς του. Λέμε τώρα. Φτάνουν οι αντιπαραθέσεις πια.

Τέλος πάντων πλάτιασα και απο την αρχή θέλω να σας πω ένα μόνο πράγμα. Αν αναλογισθείτε την ευθύνη του καθενός μας για ποιούς θα στείλουμε στην Ευρωβουλή, θα πάτε σίγουρα να ψηφίσετε !

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.