Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!   Ευρωεκλογές 2024!   Της Δέσποινας Μακρινού

Blob
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

 

Ευρωεκλογές 2024!

Thumbnail (8)

Της Δέσποινας Μακρινού

 

Με το βλέμμα στις εκλογές της Κυριακής και λαμβάνοντας υπόψιν τις κατά κόρον δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις, από όλη την Ευρώπη, πράγματι εμείς θα μπορούσαμε να κάνουμε τη διαφορά.

Να κάνουμε τη διαφορά και να στείλουμε έντιμους και δημοκρατικούς βουλευτές στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, για να εκπροσωπήσουν τις ιδέες της ισοπολιτείας και των δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

Να κάνουμε τη διαφορά και να αποστασιοποιηθούμε απο τις ζοφερές προβλέψεις, που δυστυχώς επιμένουν στην άνοδο της ακροδεξιάς.

 

Στη Γηραιά ήπειρο, στην ήπειρο του Διαφωτισμού και της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη, στην ήπειρο των μεγάλων ριζοσπαστικών κινημάτων, των μεγάλων επαναστάσεων, δεν πρέπει, όσο περνάει απο το χέρι μας, να επιτρέψουμε τον εκφυλισμό των δημοκρατικών κεκτημένων.

 

Εαν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις των δημοσιευμένων στοιχείων το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο θα βυθιστεί στη λήθη και ταυτόχρονα στη νοσταλγία, μιάς ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής, παρόμοια με εκείνη των μαύρων χρόνων του Φρανκο, του Μουσολίνι, του Χίτλερ.

 

Μιάς εποχής για την “εκτόπιση” της οποίας αγωνίστηκαν ενωμένοι και έχασαν τη ζωή τους εκατομμύρια πολίτες αυτής της ηπείρου.

Μιάς εποχής, που καλό είναι να θυμόμαστε και να επαγρυπνούμε.

 

Η άγνοια, η λήθη, η επιλεκτική έλλειψη μνήμης, είναι ανεπίτρεπτοι λόγοι για να επαναφέρουν και πάλι την κοινή δυστυχία και περιφρόνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μιά βασανισμένη ήπειρο.

Το αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της ισότητας όλων, έχει κατακτηθεί και έχει βαφτεί με ποτάμια αίματος.

 

Οι μαύρες σκέψεις για φυλετικές υπεροχές, που πολλαπλασιάστηκαν με την εισροή προσφύγων και μεταναστών δεν πρέπει να πλειοδοτήσουν στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

 

Άλλωστε η προσφυγιά και η μετανάστευση δεν ήλθαν μόνες τους. Οι ευθύνες βαρύνουν όλους μας και δεν εξιλεωνόμαστε με την λύπηση και την “εκμετάλλευση για το καλό τους”.

Ας κάνουμε λοιπόν εμείς εδώ στην Ελλάδα τη διαφορά και ας ενισχύσουμε το δημοκρατικό μέτωπο του Κοινοβουλίο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.