Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Ευτυχίας Καρύδη Φαράκου ” Οπως τα έζησα”Θησαυρός διαλόγων με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της εποχής μας

448225793 841878924636419 6845616540439546802 n
Facebook
Twitter
LinkedIn
   Οταν η Αριατερά είχε φτερά και ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Γρηγόρης Φαράκος μας καθοδηγούσε με το ”πρόσταγμα” ‘‘Για να διεκδικείτε τα δίκια σας πρέπει νε είστε πρώτοι στη δουλειά πρώτοι στο σχολείο ΄΄, ήταν η εποχή που ο κοσμοκαλόγερός μας ,γνώρισε την Ευτυχία Καρύδη. Μια όμορφη και πολυσπουδασμένη γυναίκα που όμως έφερε τα πάνω κάτω…Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία…
Η Ευτυχία Καρύδη Φαράκου αυτή η σπουδαία γυναίκα μοιράζεται μαζί μας τώρα ,στο βιβλίο ”Ετσι τα έζησα” τις συναντήσεις της και  τους διαλόγους με τις πιο σημαντικέ φυσιογνωμίες της σύγχρονης ζωής του τόπου. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ.!
Η Ευτυχία Καρύδη Φαράκου εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τον Γρηγόρη Φαράκο
΄΄Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως υπάρχουν καλές και κακές μανάδες και γιαγιάδες. Καλές και κακές δασκάλες. Ατυχώς δεν ανήκω στις πρώτες. Αυτή η ενσυναίσθηση δεν εξαφανίζει την ανθρώπινη ευθύνη. Αντιθέτως την αυξάνει.
  Ωστόσο, δεν επιτρέπω σε τρίτους να με συστήσουν στον εγγονό μου, γιο του γιου μου, Ορέστη. Γι αυτό, το “Όπως τα έζησα”, που μόλις κυκλοφόρησε, από τα “24Γράμματα”, από έρωτα ζωής της ποιήτριας Αναστασίας Μπάστα. Είναι αφιερωμένο στον Ορέστη, που φέτος, 2024,σε λίγο δεκαπεντάχρονος, τελειώνοντας το Γυμνάσιο, κλείνει έναν από τους πιο ξέγνοιαστους κύκλους της ζωής του.
“L’ amour est un oiseau rebelle.Il n’ a jamais connu des lois”. Τραγουδούσαμε κάποτε όταν τοσοδούλη σε κρατούσα μέρες και μέρες αγκαλιά. Κι εσύ, με μόλις λυμένη την γλώσσα, επαναλάμβανες belle,…nu….oi”. Tu te rappelles, Orestis?
“L’amour είναι ένα πουλί επαναστάτης που δεν γνωρίζει νόμους”. Θυμάσαι, Ορέστη, γιε του γιου μου, που αν σεις οι δυο δεν υπήρχατε”Si vous n’existez pas. Dis-moi, pourquoi j’existerais”.
Πες μου, γιατί να υπήρχα;”

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.