Γλυκάκια από φιστίκια Αιγίνης και ανθόνερο – Από την Μαίρη Παναγάκου

Pistachio 7574181 1280
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Μαίρη Παναγάκου, μας παρουσιάζει μια πολύ εύκολη συνταγή για τους λάτρεις του φιστικού και του γλυκού…

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που τα φιστίκια έχουν την τιμητική τους. Τα φυστίκια είναι πλούσια πηγή φυτικής στερόλης και προσφέρουν στον οργανισμό εξαιρετικά και απαραίτητα στοιχεία όπως πρωτείνη, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία,μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά συστατικά και φυσικά όλη την ενέργεια που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός!

Η Μαίρη Παναγάκου, μας παρουσιάζει μια πολύ εύκολη συνταγή για τους λάτρεις του φιστικού και του γλυκού…

Pistachio 7574180 1280

Γλυκάκια από φιστίκια Αιγίνης και ανθόνερο

Υλικά

  • 1/2 κιλό φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
  • 1 φλ τσ ζάχαρη άχνη
  • ανθόνερο
  • 3 ασπράδια φρέσκου αυγού

Γλυκάκια από φιστίκια Αιγίνης και ανθόνερο – Τρόπος παρασκευής

  • 1.    Τρίβετε τα φιστίκια (στο γουδί ή στο μπλέντερ) και τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη άχνη. Ρίχνετε σιγά σιγά, τόσο ανθόνερο ώστε να γίνει μια εύπλαστη μάζα, όχι πολύ σφιχτή.
  • 2.    Χτυπάτε τα ασπράδια με μερικές σταγόνες χυμό φρ λεμονιού, σε σφιχτή μαρέγκα. Τα ανακατεύετε προσεκτικά με το μείγμα, φιστίκι, άχνη και ανθόνερο.
  • 3.    Πλάθετε με το μείγμα μικρές μπαλίτσες και ψήνετε σε αερόθερμο φούρνο στους 120ο, για 30′, περίπου. Τα τυλίγετε, όπως είναι ζεστά σε άχνη ζάχαρη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.