Από τις 21 Μαΐου στους κινηματογράφους
![]()
Γράφει η Τίνα Πανώριου
-
“Αρκουδότρυπα” Bearcave. Στέργιος Ντινόπουλος, Χρυσιάννα Παπαδάκη
To στόρι
Έτη φωτός μακριά από ειδύλλια με τσολιάδες και βοσκοπούλες, αυτό το βουκολικό ρομάντζο του 21ου αιώνα κρατάει ζωντανή την ψυχή της παράδοσης. Η Αργυρώ και η Αννέτα, κολλητές σε ορεινό χωριό, δοκιμάζονται μέσα από μυστικά, γιορτές και μια προδοσία που θα αλλάξει για πάντα τη σχέση τους.
Παίζουν: Χαρά Κυριαζή, Πάμελα Οικονομάκη, Σώζος Χρήστου, Βάσω Γκουγκάρα, Λήδα Κατσανούλη
Βραβείο Label Europa Cinemas – Giornate degli Autori
Φεστιβάλ Βενετίας 2025
Βραβείο FIPRESCI Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2025
Βραβείο Mermaid – Ειδική Μνεία Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2025
Βραβείο Women in Film & Television (WIFT) Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2025
Βραβείο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2025
Βραβείο ΦΩΣ Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού (Χαρά Κυριαζή) Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
-
“Η Ομηρία” Dead Man’s Wire του Γκας Βαν Σαντ
Ο Γκας Βαν Σαντ επιστρέφει με μια ταινία βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία απαγωγής του 1977. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ.
Το στόρι
Το πρωί της 8ης Φεβρουαρίου 1977, ο Αντονι Τζ. «Τόνι» Κιρίτσις, 44 ετών, μπήκε στο γραφείο του Ρίτσαρντ Ο. Χολ, προέδρου της εταιρείας Meridian Mortgage Company, και τον πήρε όμηρο με μια κομμένη καραμπίνα 12 gauge που ήταν συνδεδεμένη με ένα σύρμα τύπου «dead man’s wire» από τη σκανδάλη προς το κεφάλι του Χολ.
Αυτή είναι η αληθινή ιστορία της δραματικής αντιπαράθεσης που συγκλόνισε όλο τον κόσμο, καθώς ο Τόνι απαιτούσε 5 εκατομμύρια δολάρια, και μια συγγνώμη από την οικογένεια Χολ. Σκηνοθεσία: Γκας Βαν Σαντ .
Παίζουν : Μπιλ Σκάρσγκαρντ , Ντακρ Μοντγκόμερι , Αλ Πατσίνο (Al Pacino) και Κόλμαν Ντομίνγκο ).













