Συνταγή για “μηλοπιτάκια” για τους μικρούς μας φίλους – Από τη Μαίρη Παναγάκου

Dessert g8b0f0380e 1280
Facebook
Twitter
LinkedIn

Συνταγή για “μηλοπιτάκια” για τους μικρούς και τους μεγάλους μας φίλους από την Μαίρη Παναγάκου.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
1 πράσινο μήλο κομμένο σε ροδέλες λεπτές
2 κ σ βούτυρο
1 κ σ ηλιέλαιο
1 1/2 φλ τσ μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1/4 φλ τσ νερό
4 κ σ μπράντι ή λικέρ
1 κ σ σουσάμι
κανέλα σε σκόνη
1 αυγό χτυπημένο

Τρόπος παρασκευής

1.    Σιγοβράζετε τη μαρμελάδα με το νερό και το μπράντι, μέχρι να πήξουν σαν σάλτσα.
2.    Ζεσταίνετε σε τηγάνι το ηλιέλαιο με το βούτυρο και τηγανίζετε ελαφρά τις ροδέλες των μήλων και από τις 2 πλευρές. Κόβετε τη σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια και βάζετε στο κέντρο 1 φέτα μήλου.
Απλώνετε επάνω τους από 1-2 κ σ μαρμελάδα, πασπαλίζετε με κανέλα και με σουσάμι.
3.    Διπλώνετε τις άκρες της σφολιάτας προς το κέντρο, τις πιέζετε να κολλήσουν και αλείφετε με το χτυπημένο αυγό. Τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο, για 30′ περίπου, ή μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρετε ζεστά

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.