”Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα ” Πέθανε η Μπριζίτ Μπαρντό

S l1600 (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η θρυλική Γαλλίδα ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό.

36cbb5ed23c97d4316c1dbcf141237a3

Μα πεθαίνουν οι θρύλοι;;; 

Στα  18 της   χρόνια ο Ροζέ Βαντίμ  την ανέδειξε ως την πιο ωραία γυναίκα του κινηματογράφου με την επίσης θρυλική ταινία ”Και ο Θεός  έπλασε τη γυναίκα .Αφίσα για τους άνδρες  στα φοιτητικά τους δωμάτια  αλλά και για τις γυναίκες που ήθελαν τόσο να της μοιάσουν 

580990
601

36cbb5ed23c97d4316c1dbcf141237a3

S l1600 (1)

Απο το 1952 έως το 1973 ,ως Στάρ πια   γύρισε   περίπου 45 ταινίες και  έδωσε  περισσότερα από 70 τραγούδια.

Το 1973 αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και αφιερώθηκε στο ίδρυμά της το οποίο μάχεται για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, ένα πάθος που διατήρησε με αμείωτη ένταση μέχρι το τέλος τη ζωής της.

Πριν από μερικές εβδομάδες, κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο με τίτλο «BBcédaire», το οποίο αποτελεί εκτενές ημερολόγιο γραμμένο την περίοδο 2020-2025.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Ροζέε Βαντίμ  ”Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα” είχε δηλώσει :;

 Υποδύθηκε τη Ζιλιέτ Αρντί, απέναντι στους Κουρντ ΓιούργκενςΚριστιάν Μαρκάν και Ζαν Λουί Τρεντινιάν. Ο Βαντίμ οριοθέτησε με τα παρακάτω λόγια το χαρακτήρα της Μπαρντό:

«Ήθελα διαμέσου της Μπριζίτ, να αναπαραστήσω το κλίμα της εποχής, η Ζυλιέτ είναι ένα κορίτσι των καιρών της, που αποτινάσσει κάθε συναίσθημα ενοχής, κάθε ταμπού που της επιβάλλει η κοινωνία και της οποίας η σεξουαλικότητα είναι παντελώς απελευθερωμένη. Στην προπολεμική λογοτεχνία και τα φιλμ, θα την είχαν χαρακτηρίσει πόρνη. Στην εν λόγω ταινία, είναι μια πολύ νέα γυναίκα, γενναιόδωρη, καμιά φορά ανισόρροπη, και τελικά ασυγκράτητη, που δεν έχει καμιά άλλη δικαιολογία παρά τη γενναιοδωρία της». Μπροστά σε αυτή την παγκόσμια επιτυχία, το Χόλιγουντ της κάνει εντυπωσιακές προτάσεις, αλλά εκείνη τις αρνήθηκε όλες, επιθυμώντας να μείνει γαλλική αξία. Με τον καιρό αγόρασε τη Μαντράγκ, μια έκταση στο Σαιν-Τροπέ το 1958, συνεισφέροντας στο να γίνει αυτός ο τόπος, ήδη γνωστός από τις δεκαετίες του 1920 και 1930 για τους καλλιτέχνες και συγγραφείς που έλκυε, θρυλικός τόσο εξαιτίας της παρουσίας της εκεί, όσο και των τρελών πάρτυ που οργάνωνε. 

 

 

Σχετικά Άρθρα