Η Ένωση Σεναριογράφων παρουσιάζει στον Ιανό τη νέα εκπομπή “ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ – Στιχουργοί”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, παρουσιάζει στον Ιανό την Τετάρτη 29/5/2019 στις 6 το απόγευμα την  τηλεοπτική σειρά “ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ – Στιχουργοί”.

Είσοδος ελεύθερη.

Η ορχήστρα του Γιώργου Αλτή με μια πλειάδα τραγουδιστών θα ερμηνεύσουν τραγούδια τους και ηθοποιοί που μετείχαν στη σειρά θα απαγγείλουν στίχους τους.

Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς μαζί με τον εκδότη του περιοδικού «Μετρονόμος»  Θανάση Συλιβό και τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Αλτή θα παρουσιάσουν τη σειρά και τους συντελεστές της.


Πρόκειται για το νέο κύκλο της σειράς βιογραφικών ντοκιμαντέρ, παραγωγής της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος που είναι αφιερωμένος στους Έλληνες στιχουργούς που έγραψαν ιστορία και συγκεκριμένα στους  Αλκαίο- Βασιλειάδη (Τσάντα)-Βίρβο-Γκάτσο-Δασκαλόπουλο-Ελευθερίου-Κατσούλη-Κολοκοτρώνη-Νεγρεπόντη-Πάνου-Παπαγιαννοπούλου-Πυθαγόρα-Ρασούλη-Τσώτου-Χριστοδούλου.

Η σειρά προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 20.00  και κάθε Τρίτη στις 00.00 (μεσάνυχτα) από το κανάλι της Βουλής. Τα σενάρια της οποίας  έχουν γραφεί από τα μέλη της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Θάνο Τσάμπρα, Νατάσα Μποζίνη, Ανδρεάνα Σαπρίκη, Ιφιγένεια Κολλάρου, Αλέξη Γιαννούλη και τις Αλεξάνδρα Μπελεγράτη και Όλγα Μπακοπούλου, που επίσης σκηνοθέτησαν από ένα επεισόδιο

Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει τα μέλη Κωστούλα Τωμαδάκη, Αδαμάντιος Πετρίτσης και Αλέξανδρος Κακαβάς που έχει αναλάβει και την παραγωγή

Τη διεύθυνση φωτογραφίας και την ηχοληψία έχει αναλάβει ο Μωρίς Γκορμεζάνος

Στην έρευνα συνέβαλε ο Θανάσης Συλιβός, εκδότης του Μετρονόμου, αλλά και ο Γιώργος Π. Τσάμπρας, ο Γιώργος Κοντογιάννης, ο Κώστας Μπαλαχούτης κ.ά.  ενώ στα περισσότερα επεισόδια μετέσχε η ορχήστρα του Γιώργου Αλτή και μερικοί υπέροχοι τραγουδιστές και ταργουδίστριες.

Στη σειρά μετέσχον επίσης αρκετοί ηθοποιοί και μια πλειάδα ομιλητών, μεταξύ των οποίων ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Κώστας Χατζής, ο Χρίστος Νικολόπουλος κ.ά. που αναφέρθηκαν στο έργο των στιχουργών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.