Αυλαία με επτά βραβεία για τον «Συνταγματάρχη πουλί»

12o_festival_erasitechnikou_theatrou_syntagmatarhis_polyli
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με τη συγκίνηση της Ροζίτας Σώκου, που τιμήθηκε για τη συνολική της προσφορά στο θέατρο και στον κινηματογράφο, έπεσε η αυλαία του 12ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας Εβρου.

Με τη συγκίνηση της Ροζίτας Σώκου, που τιμήθηκε για τη συνολική της προσφορά στο θέατρο και στον κινηματογράφο, έπεσε η αυλαία του 12ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας Εβρου.

Εκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μάριου Φραγκούλη, ο οποίος μίλησε για τη Ρ. Σώκου και την αγάπη της για την έβδομη τέχνη, ενώ ο ηθοποιός Σπ. Μπιμπίλας αναφέρθηκε στη στήριξή της προς τους νέους καλλιτέχνες.

Τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε., Σωτήρης Χατζάκης, για τον οποίο μίλησαν ο ηθοποιός Ι. Μιχαηλίδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του “Ακροπόλ”, Φ. Κιρκινέζος.

Η κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούσαν οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Ντ. Κώνστα, Α. Υψηλάντη, Αν. Θεοδωρακόπουλος, Γ. Καρατζογιάννης και ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Α. Τσονίδης, απένειμε συνολικά επτά βραβεία, αλλά και μία ειδική μνεία στη θεατρική ομάδα “Οι αθεράπευτοι” από τα Γιάννενα, που παρουσίασε το έργο του Χρ. Μπόιτσεφ “Ο συνταγματάρχης πουλί”.

Μεταξύ των βραβείων που πήρε ήταν το καλύτερης παράστασης και Α’ ανδρικού ρόλου, ενώ κέρδισε και το βραβείο σκηνοθεσίας, εξ ημισείας με τη θεατρική ομάδα της Μυτιλήνης που συμμετείχε με το έργο του Μάριο Τζιορντάνο “Το Πείραμα”, το οποίο απέσπασε έξι βραβεία και δύο επαίνους. Το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου αποτέλεσε την έκπληξη, αφού απονεμήθηκε στις δεκαοκτώ γυναίκες που συμμετείχαν στην παράσταση “Κραυγή” που παρουσίασε το Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης του θεάτρου Παράθλαση 18+1 από τη Θεσσαλονίκη. Οσον αφορά το βραβείο της Επιτροπής Κοινού, δόθηκε στο Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης, που συμμετείχε στο Φεστιβάλ με το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα “Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα”.

Από οκτώ
Συνολικά, από οκτώ βραβεία και επαίνους πήραν οι παραστάσεις “Ο συνταγματάρχης πουλί” και “Το Πείραμα”, τέσσερα βραβεία πήρε “Η Κραυγή” και δύο “Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα”.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.