Όταν η Ντίνα Κώνστα συναντά τη Μπέλλου

soitria_mpellou_dina_konsta2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Τετ α τε με τη Σωτηρία Μπέλλου η Ντίνα Κώνστα! Η σπουδαία πρωταγωνίστριά μας Ντίνα Κώνστα βρίσκεται σε συνεννοήσεις, προκειμένου να ζωντανέψει στο σανίδι τη ζωή της

ανεπανάληπτης ρεμπέτισσας, η οποία είναι βασισμένη στο βιβλίο «Σωτηρία Μπέλλου: Πότε ντόρτια πότε εξάρες: Η Περιπλανώμενη ζωή μια ρεμπέτισσας» της εκλεκτής συναδέλφου Σοφίας Αδαμίδου. «Σωτηρία με λένε» είναι ο θεατρικός τίτλος.

Η κυρία του θεάτρου μας μιλάει σήμερα στην «Avecnews» για την Σωτηρία Μπέλλου και εξομολογείται , ότι πήγαινε στα μπουζούκια, τότε που δεν σύχναζε ο καλός κόσμος.

« Η Σωτηρία Μπέλλου ήταν πολύ ενδιαφέρουσα φυσιογνωμία, και γυναίκα Είχε πάθος .Ένα πρόσωπο που έζησε μια ζωή στα άκρα» σχολιάζει η Ντίνα Κώνστα η οποία προσεγγίζοντάς την μυθική τραγουδίστρια του βρίσκει , ότι έχουν κοινά σημεία…

«Όλοι μας έχουμε και τα ακραία μας σημεία. Αυτό είναι που κάνει τους ανθρώπους ενδιαφέροντες. Τα ήρεμα νερά δεν έχουν και πολύ ενδιαφέρον.».

Η Ντίνα Κώνστα ήταν φαν της Σωτηρίας Μπέλλου:

«Πολλές φορές πήγα στη Σωτηρία Μπέλλου. Ήταν μοναδική εμπειρία και να την ακους και να τη βλέπεις. Την είχα θαυμάσει και στο «Χάραμα» στην Καισαριανή και σε μαγαζί στις Τζιτζιφιές αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Πήγαινα στα μπουζούκια, τότε που δεν ήταν της μόδας και δεν σύχναζε εκεί ο καλός κόσμος.»

Σήμερα η πρωταγωνίστρια αποφεύγει αυτά τα μαγαζιά…«Δεν πάω, γιατί μοιάζουν με αρένες και χάνεσαι .Και το σούπερ-θέαμα που παρουσιάζουν δεν μου αρέσει. Δεν με αντιπροσωπεύει. Είναι άλλη ιστορία το «Χάραμα» και τα άλλα μαγαζιά τότε. Υπήρχε μια οικειότητα μεταξύ των θαμώνων με τους καλλιτέχνες και τους τραγουδιστές και μια θρησκευτική ευλάβεια.»

Η Ντίνα Κώνστα δεν έχει ακόμα δώσει τα χέρια με τον παραγωγό Κώστα Σπυρόπουλο , για το ανέβασμα αυτής της παράστασης.

Η παράσταση προορίζεται να ανεβεί στο θέατρο «Κάππα» και θα παίζεται Δευτερότριτα.

Το πρώτο ανέβασμα του έργου έγινε στο θέατρο «Στοά» του Θανάση Παπαγεωργίου στου Ζωγράφου με την Λήδα Πρωτοψάλτη στον ομώνυμο ρόλο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου.

Η δράση του έργου εκτυλίσσεται στο νοσοκομείο λίγες ημέρες πριν από τη σοβαρή επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα η Σωτηρία Μπέλλου να χάσει τη φωνή της…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.