«Αντίο, λοιπόν, Σώτια»

Tsotou_
Facebook
Twitter
LinkedIn
Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου
Λίγοι καλοί φίλοι και συνεργάτες  συνόδεψαν  την Σώτια Τσώτου στην τελευταία της κατοικία στο Α΄Νεκροταφείο. Μεγάλη η  συγκίνηση.

 Από τους πρώτους έφθασε στο Κοιμητήριο ο Γιώργος Νταλάρας , ο οποίος  μες στη βαριά ατμόσφαιρα δεν βρήκε λόγια να πει. Ο ίδιος της χρωστάει πολλά, αφού η πρώτη δισκογραφική του δουλειά έφερε την υπογραφή της «Νάτανε το 21 « σε μουσική Σταύρου Κουγιουμτζή. 
Οι κόρες της σπουδαίας  στιχουργού η Δέσποινα η δημοσιογράφος και η Ασημένια η τραγουδίστρια ήταν συντετριμμένες και με σπασμένη φωνή ήρθαν αντιμέτωπες με το δυσαναπλήρωτο κενό που τους αφήνει η μάνα Σώτια .Για την προσφορά της στο Ελληνικό τραγούδι  και την σημαντική παρακαταθήκη που άφησε μίλησε ο συνθέτης Χρήστος Γκάρτζος και ο στιχουργός  Τάσος Οικονόμου. Ενώ ο καλός της φίλος ο τραγουδιστής Κώστας Σκόνδρας  θυμήθηκε , τι του έλεγε σε τελευταία συνάντησή τους εκτιμώντας την κατάσταση:
« Οι άνθρωποι φτιάχνουν τους μεσαίωνες και τις αναγεννήσεις».
Ο Χρήστος Γκάρτζος τραγούδησε α καπέλα «Τα νιάτα του έφαγε ο Στρατής στα καφενεία ολημερίς » σε μουσική Κώστα Χατζή.
Και όλοι μαζί  στον τάφο την αποχαιρέτισαν  με το «Αντίο λοιπόν αντίο το χάνω κι αυτό το πλοίο» σε μουσική Κώστα Χατζή , ο οποίος  δεν άντεξε να πάει να αποχαιρετίσει την καλή του φίλη που τόσα τους συνέδεσαν. Έλαμψε όμως, με την απουσία της και η Μαρινέλλα.
Μεταξύ άλλων την αποχαιρέτισαν οι Λίνα Νικολακοπούλου, Κώστας Καράλης, Ελπίδα, Μιχάλης Βιολάρης, Νίκος Νομικός, Ελένη Ροδά κ.α.
Στεφάνια έστειλαν ο Γιώργος Νταλάρας και η σύζυγός του Άννα Ραγκούση , ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Άντζελα Γκερέκου. Οι περισσότεροι ικανοποιώντας την τελευταία επιθυμία της Σώτιας Τσώτου αντί στεφάνου κατέθεσαν τον οβολό τους στο «Χαμόγελο του παιδιού», που περνάει πολύ δύσκολες ώρες τελευταία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.