Προτάσεις για το 2012 (Συνέχεια)

nachmia
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Νίνας Ναχμία 

Σας υποσχέθηκα πως θα σας πω κι άλλες  λύσεις για να βγάλουμε το 12 όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, συνεχίζω λοιπόν: Είπαμε πως δεν πετάμε τίποτα! Ούτε τρόφιμα, ούτε ρούχα, ούτε ακόμα και παπούτσια και τσάντες παρά μόνο εάν πράγματι δεν παίρνουν καμιά μεταποίηση η αλλαγή! Βρίσκουμε τρόπους και αξιοποιούμε τα πάντα. 

Στο προηγούμενο σας είπα για κάποιες φτηνές λύσεις για φαγητά εύκολα και θρεπτικά, εδώ θέλω να προσθέσω και τις σούπες, πολύ ευχάριστες τώρα τον χειμώνα.  Μπορούμε να τις φτιάξουμε με ότι μας περίσσεψε, από το χτεσινό φαγητό.   (ρύζι, μακαρόνια, αρακά, φασολάκια κλπ) προσθέτοντας και ότι άλλο λαχανικό έχουμε, κρεμμύδι  καρότο, λίγο σέλινο η άνηθο η μαϊντανό. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και  2 κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένη σκόνη λαχανικών, την  βρίσκουμε στα Σούπερ Μάρκετ. Και  ότι άλλο που η φαντασία μας και το ψυγείο μας διαθέτουν. Ακόμα και αν δεν διαθέτουμε  παρά μόνο κρεμμύδια μπορούμε να φτιάξουμε μια θαυμάσια κρεμμυδόσουπα. Η  σουπ’ α λ’ ονιόν ήταν πάντα το καλύτερο έδεσμα για τους Ελβετούς!   

Για τα ρούχα σας είπα και στο προηγούμενο τι και πως μπορούμε να κάνουμε για να ανανεωθούμε ανέξοδα. Τώρα αν τα παπούτσια μας θέλουν τακουνάκια τα δίνουμε για σόλιασμα. Μπορούμε για να τα αλλάξουμε λίγο να τους βάλουμε μία  αγκράφα,  που την βρίσκουμε η στο μαγαζί που τα δώσαμε   για επιδιόρθωση η στα είδη ραπτικής.    Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στην τσάντα μας αν θέλουμε να της αλλάξουμε όψη. Αν έχει μαλακό δέρμα και έχει κάποιο σημάδι η κάποια φθορά μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε βάζοντας της σ αυτή την περιοχή  μία εντυπωσιακή καρφίτσα (τελευταία μόδα στην Ιταλία). Αν όμως παρ όλα αυτά επιμένουμε να θέλουμε οπωσδήποτε κάτι…ακριβό  και επώνυμο  , καταφεύγουμε στην ενοικίαση. Είναι κι αυτή μια λύση και μάλιστα πολύ της μόδας  στο εξωτερικό. Την τσάντα την παραγγέλνετε μια μέρα πριν και την επόμενη είναι στα  χέρια σας! Από Chanel μέχρι Dior  η Mulberry. Η ενοικίαση  ξεκινάει από 30 ευρώ, ανάλογα το πόσο ακριβή είναι η τσάντα. Μπείτε στον ιστότοπο  www.starbagsfashion.gr και πάρτε όλες τις πληροφορίες . Στον ίδιο ιστότοπο  επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε και για την ενοικίαση επώνυμων ρούχων, τα οποία παραδίνονται σε άψογη κατάσταση και απολυμασμένα από το καθαριστήριο . Η Αλμπέρτα Φερέτι, η έξυπνη σχεδιάστρια μόδας είχε πει πως η μόδα δεν κάνει την προσωπικότητα, η προσωπικότητα κάνει την μόδα. Υπάρχουν καλοντυμένες γυναίκες που ξοδεύουν λίγα και απαίσια ντυμένες που ξοδεύουν μια περιουσία! Ξέχασα να σας πω πως μπορείτε επίσης να νοικιάσετε και επώνυμα παπούτσια, πληροφορίες στο   σάιτ www.mysboe.gr

Θέλετε να διατηρήσετε την σιλουέτα σας η να χάσετε τα περιττά κιλά σας; Γραφτείτε στα μαθήματα γυμναστικής η αεροβικής του Δήμου σας με ελάχιστα χρήματα η κάντε κάτι  πιο επαναστατικό   πάρτε μέρος στην ποδηλατάδα! Εκεί θα κάνετε καινούργιους φίλους και η ποδηλατοβόλτα θα σας γεμίσει τους πνεύμονες οξυγόνο  και την ψυχή αισιοδοξία. Αν έχετε μικρό βάλτε καλαθάκι και πάρτε το μαζί σας! Πληροφορίες στο σάιτ  www.podilates.gr.  Αν, όμως με όλα αυτά που μας συμβαίνουν και παρ όλες τις προσπάθειες σας, αισθάνεστε πως η κατάθλιψη σας κάνει κου κου μην διστάσετε να σηκώσετε το ακουστικό σας και να πάρετε το 210-6515600. Εκεί θα υπάρχει ένα φιλόξενο αφτί που θ ακούσει το βάσανο σας και θα προσπαθήσει να βρείτε μαζί λύση.  Δεν θα σας ζητηθεί όνομα και οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές.

Τι άλλο μου έμεινε; Α’ ναι . Αν θέλετε να μάθετε κάτι για να φανείτε χρήσιμες σε σας και την οικογένεια σας ποτέ δεν είναι αργά. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα εργόχειρου η ραπτικής, τουλάχιστον τα απαραίτητα, κόντεμα στρίφωμα κλπ . Πάρτε πληροφορίες στο τη΄0097547 η στο σάιτ  www.frowntails.com.  Tα μαθήματα προσφέρονται εντελώς δωρεάν κάθε Κυριακή απόγευμα στην οδό Παραμυθιάς 6 στον Κεραμεικό.  Δεν ξέρω αν κάτι άλλαξε ως προς την ώρα και μέρα γι αυτό πληροφορηθείτε πρώτα.

Αυτά προς το παρόν, αγαπημένες μου

Και θα τελειώσω με το μότο πως πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει τα πολλά αλλά αυτός που ξέρει να κάνει τα λίγα πολλά!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.