Πίνακες Ζωγραφικής του Πισαρό, από τη συλλογή της Ελίζαμπεθ Τέιλορ πωλήθηκαν για £ 14 εκ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού 

Τρεις πίνακες ζωγραφικής από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης της Ελίζαμπεθ Τέιλορ έχει πουληθεί για £ 13.7 σε δημοπρασία στο Λονδίνο.

Το συνολικό ποσό του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, του Edgar Degas και Claude έργα Πισαρό απέφερε πάνω από το διπλάσιο το ποσό των £ 6,2 εκατ, με βάσει την εκτίμησης του Κριστις 

Ο πατέρας της  Taylor αγόρασε αρχικά το κομμάτι για λογαριασμό της το 1963 για £ 92.000. Είχε κρεμαστεί στον τοίχο του σαλονιού της,  στο Bel Air της, Καλιφόρνια μέχρι το θάνατό της το περασμένο Μάρτιο. 

Τα άλλα δύο έργα ζωγραφικής,  ένα από αυτό και το  αυτο-πορτρέτο του Ντεγκά και μια μεγάλης κλίμακας τοπίο από Πισαρό – που ονομάζεται Pommiers ένα Eragny – πωλείται προς £ 713.250 και £ 2,9 εκ., αντίστοιχα.

Marc Porter, ο πρόεδρος της Αμερικής Κρίστι, δήλωσε:” Τα εξαιρετικά αποτελέσματα για τα τρία αυτά αριστουργήματα του Βαν Γκογκ, Ντεγκά και Πισαρό αποτελούν απόδειξη της ικανότητας και της εξειδίκευσης Ελίζαμπεθ Τέιλορ ως συλλέκτη.

_57301952_lizΚαι τα τρία έργα που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια περιοδεία του, είναι  στιγμιότυπα από τη συλλογή της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η οποία παρουσιάστηκαν  στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο το περασμένο φθινόπωρο.

Επίσης τον Δεκέμβριο, η πώληση των προσωπικών αντικειμένων του Taylor όπως κοσμήματα, έπιπλα και αναμνηστικά, απέφερε $ 150 (£ 94m).

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.