Το Ίδρυμα Ευγενίδου τιμά την Κική Δημουλά

kiki_demoula
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την Κική Δημουλά τιμά και χαιρετίζει στις 22 Μαρτίου 2012, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το Ίδρυμα Ευγενίδου, θεωρώντας ότι η μεγάλη ποιήτρια και Ακαδημαϊκός αποτελεί απαραίτητο συμπληρωματικό μέσο επιβίωσης της σημερινής Ελλάδας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη διάθεση του Ιδρύματος Ευγενίδου για ανάδειξη παραδειγμάτων πολιτισμού και παιδείας, με ουσιαστικό στόχο την προβολή της «άλλης Ελλάδας», που το εύρος και ο πλούτος της αποτελούν κληρονομιά ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία απαγγελίας ποιημάτων από την ίδια την ποιήτρια, αλλά και της ανάλυσης της «σταθεράς» του έργου της από μελετητές σπουδαίου διαμετρήματος όπως οι κ. Νάσος Βαγενάς, καθηγητής Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Νανόπουλος, καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής και ακαδημαϊκός, Θανάσης Νιάρχος, ποιητής και εκδότης και η κ. Έλενα Τσαγκαράκη, φιλόλογος και συγγραφέας.

Παραλληλα, θα παρακολουθήσουν video αφιερωμένο στη μεγάλη μας ποιήτρια και θα περιηγηθούν σε μια μικρή, αλλά «ιδιαίτερης χημείας» έκθεση του εικαστικού Ντίνου Πετράτου, εμπνευσμένη από την χαρισματική προσωπικότητά της.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί κα Μαρίνα Ψάλτη και κ. Χριστόφορος Παπακαλιάτης απαγγέλοντας ποίησή της, αλλά και το μουσικό συγκρότημα ΑΝΕΜΟΣ, που κι αυτό έχει εμπνευστεί και μελοποιήσει έργα της.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά θα προηγηθούν όσοι διαθέτουν δελτία προτεραιότητας.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.