Αφιερωμένα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο τα «Πρέσπεια 2012»

thodoros_aggelopoulos_florina
Facebook
Twitter
LinkedIn

O Γερμανός σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς θα είναι ο φετινός μεγάλος προσκεκλημένος των «Πρεσπείων 2012» που θα είναι αφιερωμένα στον πρόωρα χαμένο μεγάλο Ελληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Οι φετινές εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Φλώρινα και στις Πρέσπες τιμούν τον πολυβραβευμένο, Θ. Αγγελόπουλο, όπως κι εκείνος τίμησε την περιοχή, καθώς από τις 14 ταινίες του, οι μισές (7 στον αριθμό) γυρίστηκαν εκεί. «Εχουμε χρέος να τιμήσουμε τον μεγάλο απόντα της φετινής χρονιάς, που λέγεται Θόδωρος Αγγελόπουλος, τον άνθρωπο που έχει κάνει παγκόσμια γνωστή τη Φλώρινα», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδηλώσεων, Γιώργος Λιάνης.

Σύμφωνα με τον κ. Λιάνη, η οικογένεια του Θ. Αγγελόπουλου έχει προσκαλέσει τον Βιμ Βέντερς να είναι ομιλητής της κεντρικής εκδήλωσης, ενώ η κόρη του, Ελένη, σκηνοθέτρια και η ίδια, που ακολουθεί τα βήματά του, θα έχει μαζί της και θα δείξει στο κοινό την κόπια με τα τελευταία γυρίσματα, λίγο πριν ένα τροχαίο δυστύχημα κόψει το νήμα της ζωής του, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

Ομιλητής της κεντρικής εκδήλωσης θα είναι ο Βιμ Βέντερς

Φίλοι και συνεργάτες του, άνθρωποι που δούλεψαν μαζί του, θα μιλήσουν για το έργο και την προσωπικότητα, ενώ μεταξύ των καλεσμένων δεν αποκλείεται να είναι η Ελένη Καραΐνδρου, η Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής, η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ο Κ. Μακεδόνας, ο Δ. Μπάσης, κ.ά. «Πρώτοι εμείς θα τιμήσουμε ένα τέκνο της Ελλάδας, έναν άνθρωπο που η Φλώρινα θα πρέπει να τιμάει πάντα. Θα έρθουν εδώ οι πάντες, για την κεντρική βραδιά του Αγίου Αχιλλείου και για την πνευματική εκδήλωση που θέλουμε να κάνουμε στο Μουσείο», ανέφερε ο κ. Λιάνης.

Οι δηλώσεις του κ. Λιάνη έγιναν στο περιθώριο του οικονομικού απολογισμού του «Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας», για το 2011.

Τα έσοδα από τις χορηγίες, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, έφτασαν τις 89.930 ευρώ, τα έξοδα τις 108.014,57 ευρώ και μαζί με το υπόλοιπο που υπήρχε σήμερα στο ταμείο βρίσκονται 26.602,79 ευρώ.

Πηγή: Το Βήμα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.