Κινηματογραφικά Νέα από την Κωστούλα Τωμαδάκη

Desktop61
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αρκούν άραγε οι καλές προθέσεις για έναν υπουργό που είναι αυτοδημιούργητος και μάλιστα προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα;

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, συγκρούεται με το κατεστημένο, παθαίνει τύψεις συνείδησης και τέλος συμβιβάζεται με αυτό που πρώτα πολεμούσε. Πικρή και  επίκαιρη είναι η γαλλική  σάτιρα του Πιερ Σολέρ. Με μινιμαλιστικό στιλ και με έναν εξαιρετικό πρωταγωνιστή.   

Στο  ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΚΗΠΟ, ο Ματ Ντέιμον υποδύεται ένα πατέρα χήρο και ο  Κάμερον Κρόου υπογράφει μια συγκινητική ταινία. 

ELLES, η Μπινός στο ρόλο της δημοσιογράφου που ανακαλύπτει τη χαμένη σεξουαλικότητά της.  

Στους ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ,όλοι οι αγαπημένοι ήρωες της Marvel μαζί: Thor, Captain Amerika, Nick Fury και βέβαια την παράσταση κλέβει η Black Widow, Σκάρλετ Γιόχανσον.

Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ, μιλάει για τον ερωτευμένο σεφ  και την αγάπη του σε ένα κόσμο που καταρρέει. 

Στον  ΠΑΤΕΡΑ ΑΦΕΝΤΗ, (1977)  οι αδελφοί Ταβιάνι αφηγούνται την πραγματική ιστορία του Γκάβινο Λέντα στην επαρχία της Σαρδηνίας με επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς. Χρυσός Φοίνικας για το αριστούργημα των ιταλών δημιουργών που απεικονίζουν ποιητικά την αυταρχική συμπεριφορά της οικογένειας.

Ο Υπουργός

του Πιέρ Σολέρ 

με τους Ολιβιέ Γκουρμέ, Μισέλ Μπλαν

{youtube}2bRqmQaAe5Y{/youtube}


η ιστορία:o υπουργός Μεταφορών , Μπερτράν Σεν –Ζαν , ξυπνά τη νύχτα από τον επικεφαλής του επιτελείου. Ένα λεωφορείο έχει βυθιστεί σε μια χαράδρα. Αναγκάζεται να πάει εκεί καθώς δεν έχει άλλη επιλογή.

Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει η οδύσσεια ενός πολιτικού σε έναν όλο και πιο περίπλοκο και εχθρικό κόσμο.

η άποψη μας: η ιστορία γνωστή και επίκαιρη: ο υπουργός μεταφορών πιέζεται να υπογράψει την ιδιωτικοποίηση ενός κλάδου μεταφορών.

Είναι ένας αυτοδημιούργητος νέος πολιτικός που δίνει άδεια στον οδηγό του να πάει στο νεογέννητο παιδί του και καταλήγει  να πίνει παρέα με μια άγνωστη. Μετά από ένα τροχαίο, στο οποίο σκοτώνεται ο οδηγός του, συνειδητοποιεί τα πισώπλατα μαχαιρώματα  και τη διαφθορά.

Όμως, η μάνατζερ και οι διαφημιστές έχουν άλλη άποψη και ο υπουργός καταλαβαίνει ότι είναι  κομμάτι του συστήματος.

Η πικρή σάτιρα του Σολέρ επενδύει στον προικισμένο ηθοποιό Ολιβιέ Γκουρμέ που κερδίζει με τις ερμηνευτικές του ικανότητες. Αξιομνημόνευτος και ο βετεράνος ηθοποιός Μισέλ Μπλαν, στο ρόλο του γραμματέα του υπουργού.

γκρο πλαν:στην ηλεκτρονική μουσική που υπηρετεί αξιοθαύμαστα το φιλμ.  

  

Elles

του Μαλγκόσκα Σουμόβσκα

με τους Ζιλιέτ Μπινός,Αναίς Ντεμουστιέρ

{youtube}ONkjw9VniS8{/youtube}


η ιστορία:H Aν που ζει στο Παρίσι, είναι μητέρα δυο παιδιών και εργάζεται ως ρεπόρτερ στο περιοδικό ELLE, ετοιμάζοντας ένα άρθρο για το φαινόμενο της πορνείας. Οι έρευνες της θα την οδηγήσουν σε δυο ανεξάρτητες κοπέλες, την Αλισιά και την Σαρλότ και οι συναντήσεις μαζί τους θα την κάνουν να αμφισβητήσει τις πιο βαθιές πεποιθήσεις της για το χρήμα, την οικογένεια και το σεξ.

η άποψη μας :Η Ζιλιέτ Μπινός υποδύεται την δυναμική δημοσιογράφο και ολίγον βαριεστημένη σύζυγο που για τις ανάγκες του άρθρου της ,

παρακολουθεί τη ζωή δυο νεαρών κοριτσιών .Το πράγμα περιπλέκεται περισσότερο μια και οι νεαρές σπουδάστριες χρησιμοποιούν το κορμί τους για να καλύψουν τα έξοδα τους. Με πρόσχημα τη μοναξιά, η Μπινός περιφέρεται στο σκοτεινό κόσμο των ερωτικών ενστίκτων που απαλείφουν έστω για λίγο την ανία και την πλήξη της καθημερινότητας.

γκρο πλαν:στην Μπινός. 

Ο ζωολογικός μας κήπος

του Κάμερον Κρόου

με τους  Ματ Ντέιμον, Σκάρλετ Γιόχανσον

{youtube}brbzw0ZJGlI{/youtube}


η ιστορία:Ένας πατέρας ο οποίος έχει μείνει χήρος, αγοράζει έναν ερειπωμένο ζωολογικό κήπο ελπίζοντας σε μια νέα αρχή. Καθώς όμως έρχεται αντιμέτωπος με αμέτρητα εμπόδια  για να καταφέρει να κρατήσει  τον ζωολογικό κήπο ανοιχτό, πρέπει ταυτόχρονα να βρει το κουράγιο να αφοσιωθεί ξανά στα παιδιά του και στη νέα τους ζωή.

Η άποψη μας:Mια αληθινή ιστορία μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο γνωστός σκηνοθέτης Κάμερον Κρόου. Ο έμπειρος αρθρογράφος Μι, θεωρεί ότι τα εγκαίνια του ζωολογικού κήπου θα επαναφέρουν έστω και για λίγο την ισορροπία στην οικογένεια και θα καταφέρει να μεγαλώσει στον κήπο των 18 στρεμμάτων τα δυο παιδιά του. 

Στηριγμένη σε ένα καλογραμμένο σενάριο η ταινία μιλάει για ανθρώπινες καταστάσεις και για αληθινούς χαρακτήρες  που  δε διστάζουν να επαναπροσδιορίσουν τη ζωή τους  και να εμβαθύνουν στις αξίες της. 

γκρο πλαν: στον πανέμορφο ζωολογικό κήπο

  

ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ

του Τζος  Γουέντον

με τους Κρις Χέμσγουορθ, Σκάρλετ Γιόχανσον

{youtube}1hPpG4s3-O4{/youtube}


η ιστορία: o Iron Man,o Hulk, o Thor,o Captain America,o Hawkeye και η Black Window πρέπει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα όταν ο Nick Fury,διευθυντής της διεθνούς οργάνωσης για την ειρήνη, γνωστή ως Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α, ξεκινάει μια τολμηρή και παγκόσμιας εμβέλειας εκστρατεία προκειμένου να συσπειρώσει τους Εκδικητές  για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό που απειλεί την ασφάλεια του πλανήτη. Για το λόγο αυτό ο Nick Fury  πρέπει να βρει τρόπο να πείσει τους υπέρ ήρωες να συνεργαστούν αντί να ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

η άποψη μας:o Iron Man , ο Hulk και ο Captain America συνυπάρχουν αρμονικά στη μεγάλη παραγωγή της Marvel.Oι Εκδικητές μπορεί να έκαναν την  εμφάνιση  τους το 1963, όμως κατάφεραν να γίνουν δημοφιλείς κυρίως χάρη στις ενδιαφέρουσες προσωπικότητες των ηρώων. Θεαματικές σκηνές δράσης, εντυπωσιακά σπέσιαλ εφέ

και κυρίως το χιούμορ είναι στα συν του όλου εγχειρήματος.

γκρο πλαν: στην Black Widow με την εντυπωσιακά σέξι στολή.

Η αίσθηση του έρωτα

του Ντέιβιντ Μακένζι

με τους Γιούαν Μακ Γκρέκορ,Έβα Γκριν,

{youtube}Ls3ltOATGks{/youtube}


η ιστορία:H Σούζαν είναι μια επιστήμονας, που αναζητά απαντήσεις σε σημαντικές ερωτήσεις. Μέχρι τη στιγμή που θα γνωρίσει τον Μάικλ, έναν ταλαντούχο σεφ. Όλα αλλάζουν ξαφνικά. Ενώ η Σούζαν και ο Μάικλ αρχίζουν να βιώνουν πρωτόγνωρα συναισθήματα, σε ολόκληρο τον πλανήτη , ο κόσμος αισθάνεται επίσης περίεργα. Η Σούζαν και ο Μάικλ επιβιβάζονται σε μια συναισθηματική περιπέτεια, βιώνοντας στιγμές αγνής σύνδεσης. Είναι επειδή ερωτεύονται ή επειδή καταρρέει ο κόσμος γύρω τους; 

Η άποψη μας: Με ένα δυνατό καστ στο πλευρό του ο Μακένζι φτιάχνει μια ιστορία αγάπης με γνήσιο συναίσθημα και μαγεία. Μια ποιητική εκδοχή του έρωτα που ανατρέπει την καθημερινότητά μας χωρίς εφέ και τα γνωστά κλισέ. Δροσερή και πρωτότυπη.

γκρο πλαν:στον ερωτευμένο σεφ.

Πατέρας Αφέντης  (1977)

των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι

{youtube}vI3C1TrILSY{/youtube}


η ιστορία:η πραγματική ιστορία του Γκάβινο Λέντα, ενός χωριατόπαιδου και γιου βοσκού από την Σαρδηνία, ο οποίος καταφέρνει ν’αντιμετωπίσει, ν’αντισταθεί και, εντέλει, να ξεπεράσει τη σκληρότητα, τη βαρβαρότητα, τη μιζέρια και την οπισθοδρομικότητα της κοινωνίας όπου μεγαλώνει, και να γίνει διακεκριμένος επιστήμονας. Αυτή η εξέγερση στην πατρική καταπίεση, παρά την αντίθεση του βίαιου και βάναυσου πατέρα στις επιλογές που κάνει ο νεαρός, συνθέτει μια πανέμορφη, λυρική, αν και σκληρή ταινία, όπου το μίσος με τη στοργή εναλλάσσονται.

η άποψη μας:Το αριστούργημα των αδελφών Ταβιάνι είναι μια ποιητική αλληγορία πάνω στη σχέση πατέρα γιου. Οι αδελφοί Ταβιάνι συνθέτουν ένα μικρό έπος με το γνωστό τους νεορεαλιστικό στιλ αλλά και το βαθύ υπαρξισμό τους. Η πορεία του Γκαβίνο και η σκλαβιά του ως τη στιγμή της ενηλικίωσης και της φυγής από το σπίτι συνθέτουν ένα μεγαλόπνοο αφήγημα που βραβεύτηκε και κυρίως αγαπήθηκε βαθιά από το κοινό.

γκρο πλαν:στην μεγαλοφυή μουσική σύνθεση του βασικού θέματος.        

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.