Αννα Μπουρμά: “Μέσα στα συντρίμμια βγαίνουν πιο αληθινά πράγματα”

anna_9-3_g
Facebook
Twitter
LinkedIn
της Λαμπριάνας Κυριακού

Στο πρόσωπο της ζωγραφισμένη η αισιοδοξία και στη φωνή της  η υπογραφή ότι είναι από τις φωνές που μπορούνε να δώσουν  πολλά στην ελληνική μουσική .


Ο λόγος για την Άννα Μπουρμά. Μια νέα καλλιτεχνική φλέβα η οποία κάνει σταθερά βήματα στο χώρο και μέσα από αυτό τον πόλεμο της κρίσης και της διαφθοράς,  δεν διστάζει να κάνει τον πρώτο της προσωπικό  δίσκο « Τα ρόδα της Αυλής»

Την συναντήσαμε στο «Λουκούμι» όπου μας συστήθηκε και μας «ψιθύρισε» εκτός από ήχους και κάποια πράγματα για τον εαυτό της.


Μίλησε μου για σένα!   Ποια  είναι η Άννα Μπουρμά;

Γεννήθηκα στην Αθήνα, είμαι πτυχιούχος κλασσικού πιάνου και ξεκίνησα να ασχολούμαι με το τραγούδι στην αρχή της εφηβείας κάνοντας φωνητικά σε γνωστούς καλλιτέχνες.

Τα πρώτα σου βήματα στη μουσική πως τ’  άρχισες;

Σε πολύ μικρή ηλικία μπήκε η μουσική στη ζωή μου. Ήμουν 6 ετών όταν οι γονείς με έγραψαν στο ωδείο, στη συνέχεια μετά από πολύ εξάσκηση και θέληση μπήκα στο χώρο του τραγουδιού, ο πρώτος που με εμπιστεύτηκε ήταν ο πατέρας μου, στη συνέχεια ο Γιώργος Νταλάρας έπειτα ο Νίκος Ζούδιαρης και τέλος ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας που μας χάρισε την ερμηνεία του στο ντουέτο μας “Ονειροπόλος”.


Desktop69

Τι σχέση έχεις με το μουσικό Τάκη Μπουρμά;

Είναι πατέρας μου!



Τι πιστεύεις; Τα όνειρα πραγματοποιούνται; Εσένα έχει πραγματοποιηθεί ένα σου όνειρο;

Ναι το πιστεύω απλά δεν πραγματοποιούνται από μόνα τους, πρέπει να κινήσεις και εσύ το χέρι σου.

Σε πολλά είμαι τυχερή σε αυτό και ελπίζω και στα επόμενα!


Αν και η δισκογραφία πεθαίνει , μέσα από τα συντρίμμια κυκλοφόρησες τον πρώτο σου προσωπικό δίσκο  «Τα ρόδα της Αυλής», πες μου  γι αυτό τον δίσκο;

Μέσα στα συντρίμμια βγαίνουν πιο αληθινά πράγματα , νομίζω πως είναι η κατάλληλη εποχή για αυτό το δίσκο. Το περιεχόμενό του αλλά και ο τρόπος που βγήκε ταιριάζουν πρώτα από όλα με το χαρακτήρα μου και έπειτα με την εποχή.

Είναι ένα δίσκος με πολλά μηνύματα, με πολλά συναισθήματα και με αλήθεια. Όλοι οι συντελεστές ήρθαν με αγάπη και αγκάλιασαν αυτή τη δουλειά, η ενέργειά τους και μόνο μου φτάνει , η αγάπη που έχει είσπραξη από τον κόσμο είναι η ευτυχία μου!


{youtube}MuQE2BDtR1Y{/youtube}


Ποιο τραγούδι σου ξεχωρίζεις περισσότερο;

Το ένα είναι η συνέχεια του άλλου δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιο μέλος του σώματός μου μου αρέσει ή μου χρησιμεύει περισσότερο.


Δύσκολοι καιροί για όλα. Πιστεύεις ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή την κρίση των καιρών;

Πιστεύω στην ατομική βελτίωση , μόνο έτσι μπορούν να γίνουν ριζικές αλλαγές.


Τι φοβάσαι περισσότερο;

Την υγεία … τίποτα δε με σταματά , είμαι αγωνίστρια από μικρή. Το μόνο που πιστεύω μπορεί να με σταματήσει είναι η κακή υγεία.


Ποια είναι τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα;

Κυρίως ξένα , U2, Pink Floyd, Sting, Peter Gabriel…και πολλά πολλά άλλα.


Desktop63

Υπάρχουν καλλιτέχνες που θα ήθελες να συνεργαστείς;

Ναι με όλους όσους ασχολούνται ουσιαστικά με το τραγούδι ψυχής!!!


Έχω προσέξει στις εμφανίσεις σου,  μοιράζεις χειροποίητα κρουστά όργανα στο κοινό. Ποιος είναι ο στόχος σου;

Καταρχήν μου αρέσει η συμμετοχή του κόσμου , γίνεται με πολύ αγάπη. Τέλος θέλω να περνάω μηνύματα σε κάθε εμφάνιση. Το μήνυμα με τα όργανα είναι κυρίως οικολογικό γιατί τα φτιάχνουμε εμείς με ανακυκλώσιμα υλικά και έτσι λέμε ναι στην ανακύκλωση !

Άννα αυτός ο κόσμος θ΄αλλάξει ποτέ;

Για κάποιους θα αλλάξει συνειδητά και για άλλους αναγκαστικά … δεν λειτουργεί αλλιώς το είδαμε και το βλέπουμε καθημερινά .

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.