Σε ηλικία 16 ετών έλυσε γρίφους του Νεύτωνα 350 ετών

isaac_neuton_shouryya_ra
Facebook
Twitter
LinkedIn

350 ολόκληρα χρόνια προσπαθούσαν να λύσουν τους γρίφους του Νεύτωνα οι μαθηματικοί ανά τον κόσμο. Ένας 16χρονος μαθητής, όμως, του έβαλε τα γυαλιά!

Ο Σουρίγια Ρέι (Shouryya Ray) από τη Γερμανία, αποδείχτηκε ιδιοφυία, αφού κατάφερε να δώσει απαντήσεις σε μαθηματικά προβλήματα που έθεσε ο Ισαάκ Νιούτον.

Το σχολιαρόπαιδο από τη Δρέσδη, βρήκε την απάντηση σε δύο θεμελιώδεις θεωρίες δυναμικής των σωματιδίων, τις οποίες οι επιστήμονες μπορούσαν να υπολογίσουν μόνο με τη χρήση πολύπλοκων υπολογιστών.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοφυής νεαρός είναι σε θέση να υπολογίσει την ακριβή “διαδρομή” της κίνησης μίας μπάλας που εκτοξεύεται προς έναν τοίχο και να προβλέψει πως θα χτυπήσει πάνω στον τοίχο και προς τα πού θα αναπηδήσει.

Ο Σουρίγια έλυσε το πολύπλοκο πρόβλημα, σε επίσκεψή του στο πανεπιστήμιο της Δρέσδης, αφήνοντας έκπληκτους τους καθηγητές, οι οποίοι προηγουμένως τον διαβεβαίωναν ότι είναι άλυτο!

“Σκέφτηκα, γιατί να μην δοκιμάσω;”, δήλωσε ο 16χρονος στη Daily Mail, προσθέτοντας: “Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μια ανοησία. Δεν πίστευα ότι ήταν δυνατόν να έχω βρει τη λύση!”

Πηγή: radar.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.