Ελληνική παρουσία στο φεστιβάλ Βενετίας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ακόμα μια ελληνική επιτυχία στον κινηματογραφικό χώρο σημειώθηκε σήμερα αφού όπως ανακοίνωσε το φεστιβάλ Βενετίας, η μικρού μήκους ταινία «Τίτλοι τέλους» του σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη επελέγη για να προβληθεί στο τμήμα Orizzonti της 80ης Κινηματογραφικής Μόστρα που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Αυγούστου ως τις 8 Σεπτεμβρίου. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μόστρα φιλοξενεί τον σκηνοθέτη. Ως γνωστόν η εξέχουσα πορεία του «Casus belli», προηγούμενης ταινίας του Ζώη, ξεκίνησε από το φεστιβάλ Βενετίας το 2009.

Η ταινία του Ζώη είναι η μοναδική ελληνική παρουσία στην εφετινή Μόστρα, της οποίας το διαγωνιστικό πρόγραμμα εμφανίζεται αρκετά μειωμένο με 17 μόλις τίτλους. Ανάμεσά τους η τελευταία ταινία του Τέρενς Μάλικ «To the wonder» με την Ρέιτσελ Μακ Ανταμς και τον Μπεν Αφλεκ, το «Spring speakers» του Χάρμονι Κοράιν με τον Τζέιμς Φράνκο, το «Passion» του Μπράιαν Ντε Πάλμα, επίσης με την Μακ Ανταμς αλλά και η τελευταία ταινία του Μάρκο Μπελόκιο«Bella addormentata» όπου πρωταγωνιστεί ο Τόνι Σερβίλο, βασικός ηθοποιός στην ανολοκλήρωτη ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Η άλλη θάλασσα»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.