Θέλουν την συγχώνευση των 3 ενώσεων ΜΜΕ / Παρέμβαση για τις ραδιοφωνικές μετρήσεις ζητάει ο Βήμα FM

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Θέλουν την συγχώνευση των 3 ενώσεων ΜΜΕ

Τη συγχώνευση των 3 ενώσεων ιδιοκτητών, Εφημερίδων, Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών σταθμών, σε μια που θα καλύπτει το σύνολο των ΜΜΕ, επαναφέρουν από κοινού ο Σταύρος Ψυχάρης με το Γιώργο Μπόμπολα. Το θέμα τέθηκε και στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά κατά την πρόσφατη συνάντηση, όπου ζητήθηκε να μην ορίζει, στην περίπτωση των εκδοτών Τύπου, η εκάστοτε κυβέρνηση με νόμο το καθεστώς της ΕΙΗΕΑ. Το θέμα είχε συζητηθεί προ 2ετίας χωρίς να υπάρξουν αποφάσεις.

Από τη στιγμή που θα υπάρξει η απελευθέρωση το επόμενο βήμα θα είναι η συγκρότηση μιας ενιαίας ένωσης ιδιοκτητών ΜΜΕ που θα φέρει ανθρώπους με διαφορετικά συμφέροντα και επιδιώξεις στο ίδιο τραπέζι, με τους Σ. Ψυχάρη να διεκδικούν τον πρώτο ρόλο. Αποφασίζουν για την ΕΙΗΕΑ στην οποία δεν συμμετέχει ο Θέμης Αλαφούζος («Καθημερινή») και θα έχουν τον πρώτο ρόλο και στην ΕΙΤΗΣΕΕ, όπου όμως κινούνται κι άλλοι όμιλοι και πρόσωπα, όπως ο Κυριακόπουλος για το Star, ή ο Alpha. Αντιθέτως η δύναμη της ΕΙΙΡΑ, όπου δεν έχει συμμετοχή ούτε ο Σ. Ψυχάρης ούτε ο Γ. Μπόμπολας είναι ισχνή. Η βασική σκέψη είναι πως ο κλάδος θα συρρικνωθεί δραματικά, οπότε δεν έχει νόημα η ύπαρξη 3 διαφορετικών ενώσεων εργοδοτών.

Πάντως υπάρχουν ερωτηματικά για το αν μπορεί να προχωρήσει το εγχείρημα βάζοντας στην ένωση όλους τους εκδότες, ή αφήνοντας έξω αυτούς με τους οποίους υπάρχουν αντιπαραθέσεις, πχ Αναστασιάδης- Καραμήτσος ή τι θα γίνει με την περίπτωση της ΕΡΤ, η οποία αν και είναι το μεγαλύτερο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, δεν έχει έκφραση στην ΕΙΤΗΣΕΕ η οποία όμως διαδραματίζει σοβαρό ρόλο στην αξιολόγηση της τηλεοπτικής μέτρησης της AGB ή στην ψηφιακή μετάβαση.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21410#more-21410

Παρέμβαση της Επ. Ανταγωνισμού ζητά Το Βήμα FM για τις ραδιοφωνικές μετρήσεις

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού καλείται να αποφασίσει για το καθεστώς των μετρήσεων του ραδιοφώνου, μετά από προσφυγή του Βήμα FM! Η προσφυγή έγινε για το καθεστώς λειτουργίας της Focus η οποία, μετά από διαγωνισμό που διενεργεί η ΕΙΙΡΑ, μέσω της ΑΕΜΑΡ έχει το προνόμιο της αποκλειστικής διενέργειας των μετρήσεων. Προηγήθηκε το άνοιγμα της υπόθεσης στην εισαγγελία, αλλά και η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων του Βήμα FM, εναντίον της Focus.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα κληθεί να απαντήσει να διερευνήσει το καθεστώς των μετρήσεων στην Ελλάδα, αφού στο παρελθόν είχε κατορθώσει να αποφανθεί πως στην τηλεόραση δεν υπάρχει μονοπώλιο από την AGB, κρίνοντας πως λειτουργούσε η TNSM, η οποία και είχε ήδη κλείσει…

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21412#more-21412

Ξεσηκωμός της ΠΟΕΣΥ για τις συντάξεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Ξεσηκωμός για τη νέα ληστεία των συντάξεων που απεργάζεται η κυβέρνηση, μεσούντος του θέρους και στο χώρο των ΜΜΕ. Με πρωτοβουλία του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ συνεδρίασαν σήμερα οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων Συντακτών όλης της χώρας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ) στην οποία ο Πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Κώστας Τσουπαρόπουλος, ενημέρωσε μεταξύ άλλων για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που αφορούν στις περικοπές των συντάξεων.

Αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας επαφών τόσο με τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους συναρμόδιους υπουργούς, όσο και με ομοσπονδίες και συνδικάτα, προκειμένου να αποτραπεί το νέο «κούρεμα» των συντάξεων.

Οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί πέντε μειώσεις σε δυόμιση χρόνια και δεν αντέχουν άλλες. Σήμερα μόνο το 2% των συνταξιούχων δημοσιογράφων λαμβάνει το πλαφόν που ορίζεται στα 1600 ευρώ καθαρά. Κι όμως η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει το πλαφόν αθροίζοντας κύρια και επικουρική σύνταξη. Απαντάμε:

· «Κουρέψατε» τα αποθεματικά των ταμείων μας μέσω του PSI.

· Απειλείτε με περικοπές τον τομέα της υγείας και της πρόνοιας

· Αποσαθρώνετε το ασφαλιστικό μας σύστημα

Ο κλάδος βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Εάν δεν πάρετε υπόψη τις προτάσεις μας, θα μας βρείτε απέναντι.

Δεν θα οδηγήσετε σε εξαθλίωση τους συνταξιούχους που με τις δικές τους εισφορές παίρνουν σήμερα τις συντάξεις τους

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.